Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012

Παπανδρέου: Δεν φταίνε οι μετανάστες για τα προβλήματά μας

 Ο πρώην πρωθυπουργός επιτίθεται στη Χρυσή Αυγή
Επίθεση στη Χρυσή Αυγή εξαπoλύει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με άρθρο που δημοσιεύεται στην προσωπική του ιστοσελίδα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστευσης και τίτλο: «Απέναντι στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό»

Φοιτητές κρατούν «όμηρο» τον αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

 Ομάδα φοιτητών που μένουν στην Εστία της Καλαμαριάς έχουν αποκλείσει στο γραφείο του τον αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Χρήστο Κωνσταντάτο, διαμαρτυρόμενοι για θέματα

Πτυχία με το κιλό

Παλαιότερα όταν ένα παιδί δεν τα πήγαινε καλά στο σχολείο λέγανε «δεν τα παίρνει τα γράμματα» και στρεφόταν σε μια τέχνη. Δεν πίεζαν οι γονείς ντε και καλά να σπουδάσει. Πλέον όποιος δεν παίρνει τα γράμματα, παίρνει πτυχίο. Αρκεί να μην υπογράφει με σταυρό. Άπαξ και έχει μάθει να γράφει ονοματεπώνυμο, όλο και κάποια περγαμηνή θα αποκτήσει, εφόσον το επιδιώξει. Σχολές υπάρχουν.

O χαμένος πολιτισμός του «δημοσίου συμφέροντος»

 Tου Χρήστου Γιανναρά
Στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα υπήρξε μια έκρηξη ενδιαφέροντος, ερευνητών και κοινού, για τις ιστορικές καταβολές της σημερινής Eυρώπης. Aφορμή πρέπει να ήταν οι προσπάθειες της ευρωπαϊκής ενοποίησης: Tο όραμα να οικοδομηθεί μια Eυρώπη ενωμένη, ύστερα από τόσους αιώνες πολυαίμακτων συρράξεων και με νωπή τη φρίκη δύο ενδοευρωπαϊκών πολέμων που έγιναν παγκόσμιοι βυθίζοντας την ανθρωπότητα σε απερίγραπτη θηριωδία.

Η ΟΛΜΕ διαφωνεί με την επαναφορά της βάσης του δέκα


Οι καθηγητές θα αναλάβουν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας
 Αντίθετη στην επαναφορά της βάσης του δέκα για την εισαγωγή των υποψηφίων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ είναι η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).