Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

«Μαχαίρι» στα τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου

Μαχαίρι στα διάσπαρτα τμήματα και σχολές του ΤΕΙ Ηπείρου φέρνει το Σχέδιο Αθηνά. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η πρόταση του Υπουργείου περιλαμβάνει περικοπή του τοπικού
Τεχνολογικού Ιδρύματος η οποία φτάνει στο 60%. Από το σύνολο των τμημάτων που λειτουργούν σήμερα στις τέσσερις πόλεις της Ηπείρου προβλέπεται να παραμείνουν επτά ή οκτώ, γεγονός που είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στις τοπικές κοινωνίες.
 Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται εντός της εβδομάδας να ολοκληρωθεί ο γύρος των παρουσιάσεων από πλευράς υπουργού Παιδείας και να δοθεί το σχέδιο για διαβούλευση.
Προτάσεις έχουν ήδη ακουστεί από πλευράς των Πανεπιστημιακών και περιλαμβάνουν συγχωνεύσεις σχολών και τμημάτων, ακόμη και συνενώσεις ολόκληρων Πανεπιστημίων και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όλοι συμφωνούν ότι το εγχείρημα είναι ιδιαίτερα δύσκολο, αφού παρουσιάζονται σε πολλές περιπτώσεις περισσότερα προβλήματα από ότι πλεονεκτήματα. Αν όμως τελικά βρεθεί η χρυσή τομή και επιτύχει το σχέδιο, αυτό, υποστηρίζουν ακόμη και Πανεπιστημιακοί, θα είναι προς όφελος της χώρας, ιδιαίτερα στην κρίσιμη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται, αλλά και προς όφελος των ίδιων των Ιδρυμάτων.
 Να σημειωθεί ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν άμεσα καθώς οι υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων θα πάρουν στα χέρια τους το μηχανογραφικό που θα περιλαμβάνει το νέο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: