Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

Στο φιλόσοφο Γ.Χάμπερμας το φετινό Βραβείο «Έρασμος»

Κεντρικό θέμα η δημοκρατία
Ο Γερμανός φιλόσοφος Γ.Χάμπερμας.
Ο Γερμανός φιλόσοφος Γ.Χάμπερμας.
 Στον 83χρονο Γερμανό φιλόσοφο Γιούργκεν Χάμπερμας απονεμήθηκε το το φετινό Βραβείο Έρασμος (για το σύνολο του συγγραφικού έργου του με θέμα τη Δημοκρατία. Το θέμα του
φετινού βραβείου Έρασμος είναι «Το μέλλον της Δημοκρατίας».
Για περισσότερο από μισό αιώνα, ο Γιούργκεν Χάμπερμας αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων διανοητών στα πεδία της της κοινωνιολογίας, της φιλοσοφίας και της πολιτικής.
Στη σκέψη του κεντρικό ρόλο έχει η Δημοκρατία και ο ρόλος των πολιτών.
Όπως σημειώνει το ολλανδικό Praemium Erasmianum Foundation «στην πολιτική του ανάλυση είναι κριτικός και αιχμηρός, αλλά την ίδια ώρα αισιόδοξος σχετικά με το μέλλον μίας δημοκρατικής Ευρώπης».
«Με τις ανθρωπιστικές του απόψεις και τη δέσμευσή του στο ευρωπαϊκό μέλλον, ενσωματώνει τις αξίες που το Praemium Erasmianum Foundation πρεσβεύει τόσο βαθιά» προσθέτει το ολλανδικό ίδρυμα.
Το ετήσιο Βραβείο «Έρασμος», για ανθρώπους «με εξαιρετική συμβολή στον πολιτισμό, την κοινωνία ή τις κοινωνικές επιστήμες», συνοδεύει χρηματικό έπαθλο 150.000 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: