Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Λιγότεροι εισακτέοι σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

 Συνάντηση Αρβανιτόπουλου - Τσίπρα
Σήμερα, Πέμπτη, στις 12:30 το μεσημέρι ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος θα παρουσιάσει το σχέδιο «Αθηνά», για την αναμόρφωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας.
Το σχέδιο, μετά την ανακοίνωσή του, θα αποσταλεί στην ΑΔΙΠ και σε όλα τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας και θα τεθεί σε τελικό στάδιο διαβούλευσης, για χρονικό διάστημα 45 ημερών. Το τελικό σχέδιο περιλαμβάνει μειώσεις τμημάτων κυρίως με παρόμοια γνωστικά αντικείμενα, οπότε είναι σαφές ότι ο αριθμός των φετινών εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, μέσω Πανελληνίων, θα είναι μικρότερος από τον αντίστοιχο περσινό. Εν τω μεταξύ, σε θετικό κλίμα έγινε σήμερα η συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, για το σχέδιο «Αθηνά». Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναλύθηκαν και οι παθογένειες της εκπαίδευσης που ππρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Θ. Παπαθεοδώρου, καθώς και οι τομεάρχες Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, κ.κ. Κουράκης και Φωτίου.


Ισμήνη Χαραλαμποπούλου στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: