«Προκειμένου να προασπίσω τα συμφέροντα του δημόσιου πανεπιστήμιου και ιδιαίτερα του ΑΠΘ, χρειάστηκε να συγκρουστώ με φαινόμενα διαφθοράς και υπεξαίρεσης. Η σύγκρουση με εξέθεσε σε κινδύνους συκοφαντιών και ψευδών καταγγελιών από ενόχους. Ανέλαβα εξαρχής συνειδητά αυτούς τους κινδύνους και θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου και το έργο του ΑΠΘ ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης».
Ο αντιπρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, παραπέμπεται σε δίκη για την υπόθεση του κινητού τηλεφώνου που φέρεται να «δώρισε» με δαπάνες του Ιδρύματος στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη.
Για την υπόθεση είχε διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, έπειτα από δημοσιεύματα στον Τύπο.
Παράλληλα σε δίκη παραπέμπεται και ο πρώην διευθυντής του καταστήματος εμπορικών ειδών «Λογότυπος», Γιώργος Δημητριάδης, κατηγορούμενος για άμεση συνέργεια στην απιστία, απόπειρα εκβίασης κατ’ εξακολούθηση και υπεξαίρεση.
Το κατάστημα «Λογότυπος», λειτουργεί με διαχείριση της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του ΑΠΘ και απ’ αυτό φέρεται να αγοράστηκε το κινητό τηλέφωνο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ