Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2013

ΟΠΑ, «Στέκι» και «κουραφέξαλα»

Το πανεπιστημιακό κίνημα έχει τεράστιο ζήτημα αυτοπροστασίας του πανεπιστημιακού χώρου! Το υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος πίσω από τις βαρύγδουπες λέξεις -π. χ. «πανεπιστημιακό κίνημα»! - αποδεικνύει επί της ουσίας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να πατρονάρει τα πανεπιστήμια με υλικά παλαιάς κοπής.

«Δεν είχε καμία δουλειά τόσο μεγάλος αριθμός αστυνομικών δυνάμεων να μπει μέσα και να κάνει γυαλιά - καρφιά τα γραφεία των φοιτητικών παρατάξεων. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί μετά το ’74» είπε χθες ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας για την πρόσφατη επιχείρηση της ΕΛ. ΑΣ. κατά του παρεμπορίου στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την πρώην ΑΣΟΕΕ. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εισήλθαν στο ίδρυμα, καθώς οι μετανάστες έκρυβαν τα προϊόντα - μαϊμούδες μέσα σε χώρους του. Κατά την έρευνα σε χώρους του υπογείου βρέθηκαν σάκοι με είδη παρεμπορίου, και μαζί κράνη, λοστοί, αντιασφυξιογόνες μάσκες, άδεια μπουκάλια. «Κουραφέξαλα» χαρακτήρισε τα περί μπουκαλιών, λοστών κ. λπ. ο κ. Σκουρλέτης.
Και όμως δεν είναι κουραφέξαλα. Είναι γνωστό ότι στο υπόγειο του ιδρύματος υπάρχει «Στέκι» αναρχοαυτόνομων, οι οποίοι παρέχουν προστασία στους λαθρομετανάστες που πουλούν τα πλαστά προϊόντα. Μάλιστα, οι θαμώνες του «Στεκιού» έχουν αναπτύξει μία ιδιότυπη βεντέτα με τους άνδρες της ΕΛ. ΑΣ., εναντίον των οποίων επιτίθενται σε κάθε επιχείρηση κατά του παρεμπορίου. Τι είπε ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ όταν στις 10 Δεκεμβρίου άγνωστοι έκαναν γυαλιά - καρφιά το γραφείο του πρύτανη του ΟΠΑ επειδή δύο αστυνομικοί μπήκαν στο προαύλιο της πρώην ΑΣΟΕΕ, ύστερα από κλήση γυναίκας που υποστήριξε ότι μικροπωλητής την απείλησε με μαχαίρι; Αυτό εξόργισε ορισμένους που το θεώρησαν παραβίαση πανεπιστημιακού ασύλου και επιτέθηκαν στον πρύτανη θεωρώντας ότι υποθάλπει τις ενέργειες της αστυνομίας!
Ευρύτερα, οι δηλώσεις Σκουρλέτη καταδεικνύουν το μείζον θέμα διάστασης ανάμεσα στο παιχνίδι της πολιτικής και την ουσία της καθημερινότητας. Και το πρόβλημα δεν είναι σημερινό. Εκτιμώ μάλιστα ότι είναι ένας από τους βασικούς λόγους πολιτικής φύσης που έχουν οδηγήσει την Ελλάδα στη σημερινή της κατάσταση. Ουσιαστικά, μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να θεωρεί ότι το παρεμπόριο πρέπει να αντιμετωπιστεί με ολοκληρωμένη πολιτική -το ίδιο άλλωστε είπε και η νεολαία του ΚΚΕ στις 29 Δεκεμβρίου λίγο μετά τα γεγονότα-, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγνοείται η σύνδεση του παρεμπορίου πέριξ του ΟΠΑ με τους αναρχοαυτόνομους εντός του ΟΠΑ. Οι πανεπιστημιακοί - μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρουν τι γίνεται; Αναλογίζεται ο κ. Σκουρλέτης ότι με τις δηλώσεις του παίρνει σαφείς αποστάσεις από την ηγεσία του ΟΠΑ, που ήταν παρούσα στην επιχείρηση κατά του παρεμπορίου, και κλείνει το μάτι στους αναρχοαυτόνομους; Και αφού, τέλος πάντων, το πανεπιστημιακό κίνημα δεν μπορεί να αυτοπροστατεύσει τον πανεπιστημιακό χώρο, τι πρέπει να γίνει; Να απευθυνθούμε στους τραμπούκους;

Δεν υπάρχουν σχόλια: