Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2013

Στον «αέρα» η μεταφορά πέντε χιλιάδων μαθητών

στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
 Στην ίδια τάξη… μένουν το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Εσωτερικών στο θέμα της μεταφοράς μαθητών απομακρυσμένων περιοχών. Παρά τις «εμπνευσμένες» λύσεις για μετακίνηση της
αρμοδιότητας στους δήμους, την παράκληση στις Περιφέρειες να «βάλουν πλάτη» και τις υποσχέσεις στους λεωφορειούχους για πληρωμές «έναντι», από σήμερα διακόπτονται τα δρομολόγια και μένουν στον αέρα περίπου πέντε χιλιάδες παιδιά.

Στον νομό Θεσσαλονίκης τους μαθητές των απομακρυσμένων περιοχών εξυπηρετούσαν περίπου 300 επαγγελματίες οδηγοί, που όμως έχουν να πληρωθούν 11 μήνες! Υπ” αυτές τις συνθήκες, οι ιδιοκτήτες λεωφορείων δημόσιας χρήσης αποφάσισαν για ακόμη μια φορά να διακόψουν τα δρομολόγια από σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο σύνδεσμος πρακτόρων τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης.

Οι λεωφορειούχοι έδωσαν χθες συνέντευξη Τύπου, υπενθυμίζοντας ότι ενώ εκκρεμεί η εξόφληση δεδουλευμένων από τον Μάρτιο του 2012, τους ζητείται αναδρομικά μείωση των κομίστρων σε σχέση με ό,τι προβλέπουν οι περσινές και οι προπέρσινες συμβάσεις.

Την ίδια ώρα, για το νέο σχολικό έτος δεν έχει υπογραφεί σύμβαση, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζουν ποιες θα είναι οι απολαβές τους. Στο μεταξύ καλούνται να πληρώνουν κανονικά τα λειτουργικά έξοδα από την τσέπη τους, πετρέλαια, μισθοδοσία, συνοδούς, και να αποδίδουν ΦΠΑ, ενώ τους παρακρατείται το 8% φόρος εισοδήματος για λεφτά που δεν έχουν εισπράξει.

«Εχουμε κάνει ήδη περικοπή 11% πρόπερσι, πέρυσι άλλα 4% και για φέτος με νόμο έγινε περικοπή 17%, δηλαδή σύνολο 32% μέσα σε τρία χρόνια. Και τώρα ζητείται από την περιφέρεια Αττικής η ίδια περικοπή του 20% που δεν είχε γίνει τότε, με αποτέλεσμα εντελώς αναιτιολόγητα να μπλοκάρονται και τα δικά μας λεφτά για τη νέα περίοδο.

Οι 550 χιλιάδες ευρώ που ενέκρινε τώρα το υπουργείο Εσωτερικών αφορούν τους τελευταίους μήνες του προηγούμενου σχολικού έτους και δεν εκταμιεύονται», δήλωσε ο πρόεδρος των λεωφορειούχων, Παναγιώτης Χαραλάμπους.

«Εμείς είμαστε με τα παιδιά και τους γονείς. Το μόνο που θέλουμε είναι να ξέρουμε εάν και πόσο μπορούμε να πληρωθούμε για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις μας, μισθοί, ασφαλιστικά ταμεία, πετρέλαιο, που τρέχουν», ανέφερε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, ιδιοκτήτης τουριστικών λεωφορείων κι ο ίδιος.

Η Περιφέρεια

«Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Η Πολιτεία έδωσε με νόμο την αρμοδιότητα στους δήμους, αλλά καλεί την Περιφέρεια να βάλει πλάτη. Κάνουμε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες. Τα χρήματα για να πληρωθούν οι λεωφορειούχοι έναντι υπάρχουν, αλλά κολλάνε στη γραφειοκρατεία του Λογιστηρίου του Κράτους και του Ελεγκτικού.

Ελπίζω ότι αύριο (σήμερα) θα αποδεσμευτούν τα χρήματα για να πληρωθούν οι λεωφορειούχοι και να ξανακινηθούν τα λεωφορεία που εξυπηρετούν τα παιδιά», δήλωσε στην «Εφ.Συν.» ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Ευθύμιος Φωτόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: