Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

Κατάληψη στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης προανήγγειλε ο σύλλογος προσωπικού

Αντιδράσεις για την «Αθηνά»
Σε κατάληψη επ' αόριστον του «Αλεξάνδρειου» ΤΕΙ Θεσσαλονίκης αποφάσισε να προχωρήσει τη Δευτέρα ο σύλλογος διοικητικού προσωπικού του Ιδρύματος, αντιδρώντας στις αλλαγές που επιφέρει το σχέδιο «Αθηνά» για την αναμόρφωση του
ακαδημαϊκού χάρτη. «Όχι» στη συγχώνευση τμημάτων λέει και η διοίκηση του ΤΕΙ, κάνοντας λόγο για «συρρίκνωση του ιδρύματος κατά 60%».
Η διοίκηση του ΤΕΙ χαρακτηρίζει τις προτεινόμενες ανακατατάξεις «τουλάχιστον απρογραμμάτιστες» και ανορθολογικές και επισημαίνει ότι οδηγούν σε «απαξίωση» το ίδρυμα, με επιπτώσεις και στην οικονομία (βιομηχανία, αγροτοκτηνοτροφία) της ευρύτερης περιοχής, όπου παρέχει δυναμικό και τεχνογνωσία.
Δηλώνει, δε, ότι θα σταθεί «στο πλευρό των καθηγητών, των φοιτητών και των οικογενειών τους».
Από την πλευράρ του, ο σύλλογος διοικητικού προσωπικού υπογραμμίζει μεταξύ άλλων τα προβλήματα που συνεπάγεται η μεταφορά θέσεων και σπουδαστών σε άλλα ΤΕΙ (Φλώρινα, Σέρρες), επισημαίνοντας ότι «οι απαραίτητες συγχωνεύσεις» θα μπορούσαν να γίνουν και «εντός του ιδρύματος».
Αντιδράσεις σε Νάουσα-Φλώρινα
«Η θέση μας να συνεχιστεί η λειτουργία του Πανεπιστημιακού Τμήματος Διοίκησης Τεχνολογίας στη Νάουσα είναι σταθερή και αδιαπραγμάτευτη» τονίζει σε δήλωση του ο δήμαρχος Νάουσας Αναστάσιος Καραμπατζός, υπογραμμίζοντας ότι έχει ζητήσει συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό και ότι ο δήμος και το δημοτικό συμβούλιο θα «δώσουν τον αγώνα» τους για να αλλάξει η απόφαση.
Επίσης, το βράδυ της Παρασκευής διοργανώνεται στη Φλώρινα, με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, σύσκεψη με όλους τους φορείς της πόλης για να συζητηθεί η σχεδιαζόμενη μεταφορά ενός τμήματος των ΤΕΙ Φλώρινας στην Καστοριά και ενός τμήματος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.
Η δημοτική αρχή έχει εκφράσει ήδη την αντίθεσή της στις αλλαγές, ζητώντας να παραμείνουν τα δύο τμήματα στην πόλη.

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: