Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

Τέλος με τα δωρεάν σχολικά βιβλία !

Μου φαίνεται ότι αυτό το βήμα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Τα σχολικά βιβλία δεν θα καίγοτναι στο βωμό της λήξης της εκάστοτε σχολικής χρονιάς και δεν θα πετιούνται στον κάδο των απορριμμάτων (ούτε καν στην ανακύκλωση), αλλά θα
επιστρέφονται στο σχολείο, για να χρησιμοποιηθούν κι από άλλους μαθητές. Υπεγράφη προχθές η σχετική απόφαση με διάταξη του νέου προϋπολογισμού για το 2013 με την οποία από τη νέα σχολική χρονιά οι γονείς των μαθητών θα χρεώνονται τα βιβλία που μοιράζει δωρεάν ο σχολικός οργανισμός!
Τα βιβλία στο τέλος της χρονιάς θα παραδίδονται πίσω και σε περίπτωση που είναι γραμμένα ή σκισμένα θα πληρώνονται απο τους γονείς.
Από το Σεπτέμβριο λοιπόν ο γονέας θα παραλαμβάνει τα βιβλία υπογράφονταςι υπεύθυνη δήλωση ότι θα τα επιστρέψει πίσω προσεγμένα!
Αυτο θα ισχύει μόνο για τα βιβλία της Θεωρίας τα οποία θα ένα προστατευμενα με ειδική μεμβράνη! Τα βιβλία των ασκήσεων θα μουτζουρώνονται ελεύθερα! Σωστό. Έπρεπε να είχε γίνει προ πολλού. Και τα βιβλία θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερη αντοχή από αυτή που εμφανίζουν τα σημερινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: