Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

Συνεδριάζουν οι πρυτάνεις

Αρβανιτόπουλος: «Μακριά από λογικές του παρελθόντος, για το σχέδιο “Αθηνά”»
Αποφασισμένος να προχωρήσει στην εφαρμογή των αλλαγών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω του σχεδίου «Αθηνά», παρά τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει, εμφανίζεται ο
υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. «Δεν πρέπει να καταφεύγουμε σε λογικές του παρελθόντος» είπε στον Βήμα 99,5, τονίζοντας ότι το προηγούμενο μοντέλο «εξυπηρετούσε διάφορες σκοπιμότητες».
Εντός της ημέρας συνεδριάζουν οι πρυτάνεις για να τοποθετηθούν πάνω στο σχέδιο «Αθηνά». Οι αλλαγές στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας προήλθαν από ενδελεχή μελέτη και διάλογο με τους φορείς, είπε ο υπουργός, τονίζοντας ότι η συζήτηση θα πρέπει να γίνει με αναπτυξιακά κριτήρια και όχι με λογικές του παρελθόντος.
«Το προηγούμενο μοντέλο χρεοκόπησε. Ενισχύουμε τα ιδρύματα, τα κάνουμε πιο ανταγωνιστικά και άρτια» είπε ο κ.Αρβανιτόπουλος.
Ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες συγχωνεύσεις ιδρυμάτων στο μέλλον. «Τώρα θέτουμε τις βάσεις για έναν πιο ορθολογικό ακαδημαϊκό χάρτη. Το μοντέλο αυτό πρέπει να αλλάξει σταδιακά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για αιώνιους φοιτητές και συγγράμματα
Για το θέμα των αιώνιων φοιτητών ο κ.Αρβανιτόπουλος ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν δύο επιπλέον εξεταστικές (Φεβρουάριο και Ιούνιο) «για να καθαρίσουν τα μητρώα των ιδρυμάτων», όπως τόνισε.
Επίσης, είπε ότι γίνονται προσπάθειες για να εξορθολογιστεί και ο τομέας των συγγραμμάτων.

Βάση του «10»
Ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς της βάσης του «10» άφησε ο υπουργός. Ο κ.Αρβανιτόπουλος τόνισε ότι με τις συγχωνεύσεις που θα γίνουν υπάρχει δυνατότητα να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των φοιτητών που εισάγονται στα ιδρύματα με πολύ χαμηλή βαθμολογία. «Εάν αυτό δεν επιτευχθεί θα επαναφέρουμε τη βάση του 10» ειπε.

Συνυπηρέτηση καθηγητών
Ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι από την επόμενη χρονιά θα ισχύσει ρύθμιση για τη συνυπηρέτηση συζύγων εκπαιδευτικών. «Δεν θα υπάρξουν μετακινήσεις εκτός περιφέρειας» είπε ο κ.Αρβανιτόπουλος.

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: