Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

Βερολίνο: διακοπή χρηματοδότησης του ελληνικού πολιτιστικού κέντρου

Αυτό που έγινε σε πολλές πόλεις της Γερμανίας και σταμάτησε η κρατική επιχορήγηση των πολιτιστικών κέντρων  άλλων εθνικοτήτων, γίνεται τώρα και στο Βερολίνο. Το πρόγραμμα "Βοήθεια για αυτοβοήθεια" ήταν μια σανίδα σωτηρίας για
πολιτιστικά κέντρα πολλών εθνικοτήτων στη Γερμανία, γιατί με τις επιχορηγήσεις που έπαιρναν από το γερμανικό κράτος και μαζί με τη δική τους συγχρηματοδότηση κράτησαν ζωντανές για πολλά
χρόνια κοινότητες και συλλόγους. Αυτό φαίνεται τώρα να αλλάζει προς το χειρότερο για τους αλλοδαπούς που ζουν στη Γερμανία.
Λουκέτο κινδυνεύει να βάλει το Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας του Βερολίνου, αφού το κρατίδιο του Βερολίνου διακόπτει τη χρηματοδότησή του στο τέλος του Μαρτίου.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Der Tagesspiegel», ο πρόεδρος της Κοινότητας, Κυριάκος Φωτιάδης προειδοποίησε ότι κινδυνεύουν το Πολιτιστικό Κέντρο, αλλά και οι 14 ελληνικοί σύλλογοι του Βερολίνου, οι οποίοι συστεγάζονται σε κτίριο δίπλα στην ελληνική εκκλησία στην περιοχή του Στέγκλιτς.
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, η Κοινότητα επιχορηγείτο με 40 χιλιάδες ευρώ ετησίως από το 1992, μέσω του προγράμματος «Βοήθεια για Αυτοβοήθεια», ενώ οι ίδιοι οι σύλλογοι συγχρηματοδοτούσαν το Πολιτιστικό Κέντρο, στο οποίο λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη και γίνονται μαθήματα γλώσσας, εκδηλώσεις,  σεμινάρια κ.α.
Το θέμα αναδεικνύει και η εφημερίδα Bild.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: