Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Σάββατο, 13 Απριλίου 2013

ΑΠΘ: «Καταρρέει» η λειτουργία των εστιών, στον ...αέρα η σίτιση 1.882 φοιτητών από τη Δευτέρα

Χωρίς συσσίτιο κινδυνεύουν να μείνουν από τη Δευτέρα οι 1.882 οικότροφοι των φοιτητικών εστιών στις Σαράντα Εκκλησιές, καθώς τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οκτώ υπάλληλοι ΙΔΑΧ δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. «Η λειτουργία των φοιτητικών εστιών
καταρρέει», ανέφερε στο «agelioforos.gr» η αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του ΑΠΘ, Δέσπω Λιάλιου, η οποία σκοπεύει να στείλει επιστολή διαμαρτυρίας σήμερα, Παρασκευή, στους υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
«Η πολιτεία αφήνει τις τέσσερις εστίες με 17 άτομα, ενώ για το κλειστό Παπάφειο ανακοίνωσε 16 θέσεις για να μετακινηθούν υπάλληλοι...», επισήμανε ο κ. Λιάλιου τονίζοντας πως η κατάσταση οδηγεί σε αδιέξοδο. Στις αρχές του χρόνου τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 81 διοικητικοί υπάλληλοι ΙΔΑΧ της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ενώ σήμερα προστίθενται άλλοι οκτώ από τις εστίες, οι οποίοι εργάζονται στο λογιστήριο, στη διαχείριση και στο εστιατόριο.
«Θα τους μεταφέρουμε στη Λέσχη»
Από τη Δευτέρα υπάρχει κίνδυνος να σταματήσει η σίτιση των 1.882 οικότροφων φοιτητών στις εστίες και η πρώτη σκέψη είναι να τους μεταφέρουμε στη Πανεπιστημιακή Φοιτητική Λέσχη για φαγητό, όπως τόνισε η κ. Λιάλιου εξηγώντας πως το πανεπιστήμιο θα βρει λύση για τη σίτισή τους. 
Θα πρέπει - σύμφωνα με την ίδια - να μετακινηθούν υπάλληλοι του ΑΠΘ στις εστίες, ωστόσο το Πανεπιστήμιο δεν έχει τη διαχείρισή τους. «Θα καλέσω τους ...εθελοντές να πάνε να πιάσουν δουλειά», είπε, εμφανώς αγανακτισμένη, η κ. Λιάλιου. Αυτή τη στιγμή, το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας με τα 41 Τμήματα, τα 295 εργαστήρια, τις 61 κλινικές και τις 17 βιβλιοθήκες αριθμεί 754 υπαλλήλους, ΙΔΑΧ και μονίμους. 
Λίνα Κοϊνά στο agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: