Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

ΑΠΘ: 5.000 αιτήσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

Περίπου 5.000 αιτήσεις έχουν δεχτεί μέχρι στιγμής οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΑΠΘ για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος των 1.000 ευρώ. Η σχετική προθεσμία για την
κατάθεση των δικαιολογητικών λήγει στις 30 Απριλίου, καθώς δόθηκε παράταση, με κοινή απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών, μετά τις «ουρές» που παρατηρήθηκαν μέσα στο Μάρτη στα ΑΕΙ.
«Οι αιτήσεις έχουν σχηματίσει "βουνό". Έχουν πρωτοκολληθεί και μόλις λήξει η προθεσμία θα ενημερώσουμε το υπουργείο Παιδείας», επισήμανε η προϊσταμένη του Τμήματος Σπουδών του ΑΠΘ, Ελένη Χρυσοβελίδου τονίζοντας πως για να εξυπηρετηθούν οι φοιτητές δημιουργήθηκαν συνεργεία με 25 εθελοντές υπαλλήλους από τις γραμματείες του ΑΠΘ. «Οι συνάδελφοι ήρθαν, παραλάμβαναν αιτήσεις και τις πρωτοκολλούσαν για να πάρουν κατευθείαν οι φοιτητές αριθμό πρωτοκόλλου», είπε η κ. Χρυσοβελίδου σημειώνοντας πως το Τμήμα Σπουδών του ΑΠΘ έχει μείνει με τρεις υπαλλήλους μετά τη λήξη των συμβάσεων των εργολαβικών τον περασμένο Νοέμβρη και τη μετακίνηση εργαζομένου ΙΔΑΧ (Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου).
Να σημειωθεί πως για μία εβδομάδα μέσα στο Μάρτη οι υπάλληλοι του Αριστοτελείου δεχόντουσαν καθημερινά εκατοντάδες αιτήσεις, ενώ μέχρι σήμερα εκτιμάται πως έχουν κατατεθεί περίπου 5.000. Πάντως, η ροή ενδιαφερομένων έχει μειωθεί αισθητά σε σύγκριση με τις πρώτες εβδομάδες.
Η υποβολή των δικαιολογητικών γίνεται καθημερινά, από τις 10 π.μ. έως τις 12 μ., στο ισόγειο του κτιρίου διοίκησης και η προθεσμία λήγει στις 30 Απριλίου 2013.
  Λίνα Κοϊνά στο agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: