Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 1 Απριλίου 2013

Γερμανία: Τη ζωή και το έργο του Μεγάλου Αλέξανδρου τιμάει το αρχαιολογικό μουσείο Μονάχου

Σημαντική έκθεση για τη ζωή και το έργο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με 450 αρχαιολογικά εκθέματα για την οποία συνεργάστηκαν 42 μουσεία, πραγματοποιείται, μέχρι τις 3
Νοεμβρίου, στον εκθεσιακό χώρο Λοκσούπεν της πόλης Ρόσενχαιμ Βαυαρίας.Την έκθεση διοργανώνει το Αρχαιολογικό Μουσείο Μονάχου, σε συνεργασία με τη Γλυπτοθήκη Μονάχου, τα μουσεία Λούβρου, Λονδίνου, Βερολίνου, Βιέννης Οξφόρδης, Αμστερνταμ, Βρυξελλών, Αμβούργου, Βασιλείας, Νεάπολης και με άλλα 31 μουσεία.
Η έκθεση αποδίδει το όραμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου να ενώσει πολιτισμικά τον τότε γνωστό κόσμο και περιλαμβάνει μεγάλους παραστατικούς χάρτες και πίνακες της πορείας του, αντικείμενα της καθημερινής ζωής του, ενώ περιγράφει-με τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού-τις πολεμικές επιχειρήσεις και την κατασκευή έργων σε περίοδο ειρήνης.
ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: