Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

Με μαζική διακοπή σπουδών απειλούν φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Με μαζική διακοπή σπουδών απειλούν οι φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας εάν εφαρμοστεί το πρόσφατο σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την δημιουργία Συνομοσπονδιακού ΑΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο θα περιλαμβάνει το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ της περιοχής.

Μάλιστα, οι δύο φοιτητικοί σύλλογοι των Πολυτεχνικών Τμημάτων προγραμματίζουν σήμερα, στις 5.30 μ.μ., συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, ενώ θα ακολουθήσει πορεία και παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΝΟΔΕ.
«Το σχέδιο "Αθηνά" προέβλεπε μέχρι και την Παρασκευή την κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και τη συγχώνευση των δύο Πολυτεχνικών Τμημάτων με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Οι δύο βουλευτές του νομού Κοζάνης, Πάρις Κουκουλόπουλος και Μιχάλης Παπαδόπουλος πίεσαν για να αλλάξει η πρόταση και να κρατήσουν τους φοιτητές στην Κοζάνη», επισήμανε ο γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πέτρος Περλαντίδης-Παπαδόπουλος τονίζοντας πως δεν μπορούν να συγχωνεύουν ένα Πολυτεχνικό Τμήμα με ένα Τμήμα ΤΕΙ. Ο ίδιος έκανε λόγο για «μαγείρεμα» από το υπουργείο Παιδείας, ώστε δύο ιδρύματα να παρουσιαστούν ως ένα, ενώ ουσιαστικά με την συγκεκριμένη πρόταση δεν λύνεται κανένα πρόβλημα. «Σε περίπτωση που υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο θα προχωρήσουμε σε μαζική διακοπή σπουδών. Ηδη, ένας καθηγητής έχει υποβάλει την παραίτησή του», τόνισε ο κ. Περλαντίδης-Παπαδόπουλος.
Οι φοιτητές προγραμματίζουν παράσταση διαμαρτυρίας στην συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 3 Απριλίου, στις 11 το πρωί.
«Η ιδέα είναι σωστή»
«Η απόσυρση της πρότασης κατάργησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας συνιστά μία θετική εξέλιξη διότι με αυτόν τον τρόπο δεν στερεί την περιφέρεια από ένα αναπτυξιακό εργαλείο, όπως είναι το πανεπιστήμιο», δήλωσε ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Χατζηπαντελής τονίζοντας πως το όνομα «Συνομοσπονδιακό ΑΕΙ Δυτικής Μακεδονίας» δεν αποδίδει το περιεχόμενο που δίνει το υπουργείο. Το περιεχόμενο, σύμφωνα με τον κ. Χατζηπαντελή, είναι σωστό και θα έπρεπε να διευρυνθεί περιλαμβάνοντας ερευνητικά κέντρα και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με στόχο να υπάρχει ένας συντονισμός σε περιφερειακό επίπεδο μεταξύ των ιδρυμάτων. Οι φοιτητές, όπως εξήγησε ο κ. Χατζηπαντελής, θα πάρουν πτυχίο με τον τίτλο του Τμήματος, στο οποίο έχουν εισαχθεί.
  Λίνα Κοϊνά στο agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: