Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 7 Μαΐου 2013

Πάνε για απεργίες και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί για την αύξηση του ωραρίου

Έκτακτη συνεδρίαση του δ.σ. της ΟΙΕΛΕ την Πέμπτη. Κρίσιμη συνάντηση την Τετάρτη του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου με την ΟΛΜΕ, που απειλεί με κινητοποιήσεις μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων θα προτείνει το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ), στα πρωτοβάθμια σωματεία της, με σκοπό την άρση της εφαρμογής της αύξησης ωραρίου στα ιδιωτικά σχολεία.
Όπως ανακοίνωσε το Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ, ο κλάδος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών βρίσκεται σε αναβρασμό με αφορμή την εφαρμογή του νέου μισθολογίου, την απόπειρα περικοπής επιδομάτων και δώρων και την αύξηση του ωραρίου.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση όλα αυτά «προκαλούν απολύσεις και δραματική συρρίκνωση των αποδοχών μας και ταυτόχρονα προσφέρουν κέρδη εκατομμυρίων ευρώ στους σχολάρχες. Την ώρα που 1.000 περίπου ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί οδηγούνται στην ανεργία και στη φτώχεια και ο μισθός των υπόλοιπων μειώνεται κατά 35% περίπου, οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων κερδίζουν πάνω από 45 εκατομμύρια ευρώ ετησίως».
Στο πλαίσιο αυτό, το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ συγκαλείται εκτάκτως την Πέμπτη, 9 Μαΐου, για να διαμορφώσει την εισήγηση που θα κατατεθεί στις Γενικές Συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων, οι οποίες θα συγκληθούν την ερχόμενη εβδομάδα.
Υπενθυμίζεται ότι για το απόγευμα της Τετάρτης έχει προγραμματιστεί συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου με το δ.σ. της ΟΛΜΕ, καθώς η Ομοσπονδία των καθηγητών που εργάζονται στην δημόσια εκπαίδευση απειλεί με απεργίες, επίσης για το ωράριο, μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ
kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: