Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013

Αγωγή ζητώντας 1 εκατ. ευρώ κατέθεσε ο Πελεγρίνης κατά του Συμβούλιου Διοίκησης

Αγωγή κατά του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών για ηθική βλάβη, κατέθεσε ο πρύτανης Θεοδόσης Πελεγρίνης διεκδικώντας αποζημίωση 1.000.000 ευρώ.
  Πιο συγκεκριμένα ο πρύτανης στο δικόγραφο της αγωγής που κατέθεσε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας επικαλείται ανακοίνωση του συμβουλίου στις αρχές του μήνα που του καταλογίζει μια σειρά από παραλείψεις σχετικά με το ζήτημα της διαθεσιμότητας.

Μέσω της αγωγής του, ο πρύτανης απαντά στην ανακοίνωση του Συμβουλίου, εκτιμώντας πως το Συμβούλιο τον στοχοποίησε τεχνηέντως, προκειμένου να διαταχθεί ακόμη και δικαστική έρευνα εναντίον του.  Το Συμβούλιο Διοίκησης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από τον πρώτο μήνα των απεργιακών κινητοποιήσεων έβαλλε κατά των διοικητικών υπαλλήλων αλλά και του κ. Πελεγρίνη, κατηγορώντας τους πως με τις ενέργειές τους κρατούν κλειστό το Πανεπιστήμιο.

Άλλωστε, πριν ακριβώς ένα μήνα ο κ. Πελεγρίνης είχε ζητήσει ανοιχτά την παραίτηση του Συμβουλίου Διοίκησης του Ιδρύματος, αναφέροντας πως «υπονομεύει την προσπάθεια ενεργώντας ως υπερασπιστής – εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Παιδείας και δείχνοντας στη Πολιτεία το δρόμο της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων του ΕΚΠΑ που θα οδηγήσει στο κλείσιμό του».

Πάντως, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ορισμενα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης είναι καθηγητές που διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό και σχηματίζουν γνώμη….εξ’ αποστάσεως, δίχως να γνωρίζουν τα πραγματικά προβλήματα που μαστίζουν το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η συνέχεια θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες.
  Το Συμβούλιο Ιδρύματος του Ε.Κ.Π.Α. αποτελείται από δεκαπέντε μέλη. Οκτώ μέλη είναι καθηγητές πρώτης βαθμίδας ή αναπληρωτές καθηγητές. Ένα μέλος είναι εκπρόσωπος των φοιτητών του ιδρύματος. Τα υπόλοιπα έξι μέλη είναι εξωτερικά. Προσόντα για την εκλογή εξωτερικού μέλους είναι η ευρεία αναγνώριση του υποψηφίου στην επιστήμη, στα γράμματα ή στις τέχνες.

Πηγή: To Ποντίκι Web
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: