Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

2η Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μάκη Ρουσομάνη στη Θεσσαλονίκη


Ο εκδοτικός οίκος "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ",και το βιβλιοπωλείο "Η ΓΝΩΣΗ" (Κύμινα Θεσσαλονίκης), παρουσιάζουν την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 και ώρα 6:00 μ.μ. στο
μουσική σκηνή/καφέ "ΑΕΝΑΟ", (Νέα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης τηλ 6992046102 ), το βιβλίο του ΜΑΚΗ ΡΟΥΣΟΜΑΝΗ : "Σαν να είχε δει φάντασμα".
•Θα συντονίσει η ΓΙΩΤΑ ΔΑΜΙΑΛΗ.
•Θα παρουσιάσουν οι ποιήτριες: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΗΜΗΝΤΗΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΙΤΣΟΥΚΗ-ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ
•Θα διαβάσουν αποσπάσματα μέλοι της θεατρικής ομάδας Κυμίνων Δήμου Δέλτα: ΛΙΤΣΑ ΠΟΥΛΙΟΥ,ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΝΤΣΟΣ,ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΦΕΡΗ,ΣΑΚΗΣ ΠΟΠΤΣΗΣ
•Θα χαιρετίσουν οι καθηγητές:

Α.ΓΚΡΑΤΖΙΟΥ,Λ.ΜΠΙΤΟΠΟΥΛΟΥ,Ν.ΚΑΨΑΧΕΙΛΗΣ

Στο τραγούδι ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΙΑΚΚΑΣ.

Λίγα λόγια από την ιστορία…

Ήταν 10 Δεκέμβρη, όταν γεννήθηκε εκείνη και φώτισε το φτωχό σπιτικό, στην οδό Αναπαύσεως 69, της Θεσσαλονίκης. Ήταν η Στέλλα… Ήταν 10 Δεκέμβρη, όταν εκείνου η ματιά αντίκρισε για πρώτη φορά τον ήλιο, σ’ ένα χωριουδάκι στους πρόποδες του Ολύμπου. Ήταν ο Παναγιώτης… Ήταν 10 Δεκεμβρίου 20 χρόνια μετά όταν συναντήθηκαν!!! ΜΟΝΟ ΠΟΥ… Λίγα λόγια ακόμη… -Εκείνος, σα να ζούσε σε άλλη διάσταση δε μιλούσε, στεκόταν όρθιος, παγωμένος, μπροστά του …«Σαν να είχε δει φάντασμα…». Έτσι όπως δυο χρόνια αργότερα, θα σταθεί όρθιος και παγωμένος, μπροστά στον τάφο ο Παναγιώτης… Ένας νεαρός φοιτητής, από ένα χωριό στους πρόποδες του Ολύμπου. «Σαν να είχε δει φάντασμα…»

Σημείωμα του συγγραφέα
Ιστορίες παλιές, αστείες, τραγικές… Για αγάπες και έρωτες… Για νεράιδες, νύφες, φαντάσματα και θανάτους, που έτυχε να ακούσω σαν παραμύθια, από μικρό παιδί από συγγενείς, κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ. Παιδάκι τότε, με αυτιά σφουγγάρια, άκουγα ιστορίες και παραμύθια, και φανταζόμουν γεγονότα, πλέκοντας στο μυαλό μου διάφορα σενάρια… Όλα αυτά τα ακούσματα, έγιναν ένα, και να σου το πρώτο μου βιβλίο. Μια πραγματικά ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, αγάπης...Μυστηρίου... Σύντομο, μικρό, συμπαθητικό, με λόγο απλό, αλλά γεμάτο συναισθήματα και με άψογο χειρισμό του χρόνου, με πολύ αγωνία, και ανατροπές, διαβάζεται πολύ γρήγορα. Ένα κείμενο γραμμένο από μένα με πολύ διάθεση, ψυχή και αλήθεια, και όπως λένε κάποιοι: Υλικό για ταινία!! 
Πηγή:http://www.newx.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: