Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013

Η λύση του υπουργείου Παιδείας για τους διοικητικούς του ΕΚΠΑ

Τα κλειστά Πανεπιστήμια είναι έγκλημα, κατά της παιδείας και των ίδιων των φοιτητών και των οικογενειών τους. Μόνο όταν το Πανεπιστήμιο είναι ανοιχτό μπορεί να προασπίσει τα δικαιώματα  των φοιτητών αλλά και των καθηγητών και όλων των εργαζομένων σε αυτό.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα επικράτησαν προσωπικά, συντεχνιακά και κάθε άλλου είδους συμφέροντα με αποτέλεσμα το Πανεπιστήμιο, κυρίως το Καποδιστριακό το παλαιότερο όλων, να παραμείνει ερμητικά κλειστό για τους φοιτητές αλλά και για καθηγητές και το υπόλοιπο προσωπικό που το στηρίζουν και το αναδεικνύουν, στερώντας από όλους την ακαδημαική εξέλιξη και ανάπτυξη.

Κάνοντας μία κίνηση ματ ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος επαναφέρει διοικητικούς στο Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς θα αντικαταστήσουν τους 345 που τίθενται αυτομάτως σε καθεστώς διαθεσιμότητας καθώς δεν ήταν σύννομοι και δεν απογράφηκαν, όπως οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους. Δεν απογράφηκαν προκειμένου να συγκριθούν, να κριθούν και να αξιολογηθούν και τελικά, μέσα από διαδικασίες αξιολόγησης, να τοποθετηθούν στις σωστές θέσεις. Θα πρέπει να αναγνωρισθεί ότι ο κ. Αρβανιτόπουλος είχε το θάρρος, έστω και την τελευταία στιγμή, να βρει μία δίκαιη λύση προκειμένου να σώσει το εξάμηνο για χιλιάδες φοιτητές.

Στην ουσία δεν θα συγκληθούν τα περίφημα Πειθαρχικά Συμβούλια, που κατορθώνουν στην ελληνική πραγματικότητα να συγκροτούνται μετά από πέντε χρόνια ακόμα και για να απολύσουν εγκληματίες του κοινού Ποινικού Δικαίου.

Εξάλλου, μόλις την περασμένη εβδομάδα αποκαλύφθηκε ότι οι δολοφόνοι του δημάρχου Παγγαίου  εδώ και τέσσερα χρόνια εξακολουθούν να λαμβάνουν τις μισές αποδοχές τους από το δημόσιο  μέσα στις φυλακές, καθώς το Πειθαρχικό Συμβούλιο δε συγκλήθηκε ποτέ.

Μία απλή, έξυπνη και δίκαιη λύση για τους διοικητικούς υπαλλήλους που πράγματι στηρίζουν τις δομές του Πανεπιστημίου με αποτέλεσμα να μην υπάρχει  κανένα άλλοθι για να μην ανοίξουν τα Πανεπιστήμια, καθώς ο Κων. Αρβανιτόπουλος προωθεί άμεσα νομοθετική ρύθμιση, ώστε οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ που έχουν ήδη παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία, να τεθούν σε διαθεσιμότητα και ισάριθμοι συνάδελφοί τους που είναι σε διαθεσιμότητα να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: