Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2013

Το μεσημέρι συζητείται η προσφυγή Αρβανιτόπουλου για τα πανεπιστήμια

Ομαλοποιείται η κατάσταση από τη Δευτέρα  
«Εμφύλιος» στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με τους διοικητικούς να μηνύουν το Συμβούλιο Διοίκησης 
Σήμερα, Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι συζητείται στην ...
Ευελπίδων η προσφυγή του υπουργού Παιδείας κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, με αίτημα να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία τους την ερχόμενη Δευτέρα και να μη χαθεί το εξάμηνο.
Πηγές του υπουργείου Παιδείας χωρίς να θέλουν να προκαταλάβουν τη δικαιοσύνη εκτιμούν ότι από Δευτέρα θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση.
Όπως όλα δείχνουν, μετά και την πρόσφατη απόφαση των καθηγητών του Πολυτεχνείου και την πρόθεση των διδασκόντων στη Φιλοσοφική και στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, τα μαθήματα του εξαμήνου θα αρχίσουν στα δύο εκπαιδευτικά ιδρύματα τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου.
Πρωτοφανής διχασμός στο ΕΚΠΑ
Νέο επεισόδιο στον «εμφύλιο πόλεμο» στο Πανεπιστήμιο Αθηνών παίχθηκε σήμερα.
Μήνυση κατά του Καθηγητή κ. Δημήτρη Μπερτσιμά, Προέδρου του Συμβουλίου Ιδρύματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και των μελών του Συμβουλίου Ιδρύματος κατέθεσε σήμερα ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μήνυση, το Συμβούλιο Διοίκησης, παρότι στα καθήκοντά του είναι η προστασία και διασφάλιση του κύρους του Πανεπιστημίου, με την υπ’αρ. 222/5.11.2013 επιστολή του, συκοφαντεί το Πανεπιστήμιο και το διοικητικό προσωπικό του, όπως ακριβώς καταγράφεται στην ως άνω επιστολή:
«… Δεν απαίτησε και δεν εξασφάλισε την παρουσία προσωπικού ασφαλείας εκ των διοικητικών υπαλλήλων στις υπηρεσίες του Ιδρύματος καίτοι αυτό ήταν απόφαση της Συγκλήτου…».
Σύμφωνα πάντα με τη μήνυση του Συλλόγου:
"Η ανωτέρω αναφορά, και με δεδομένο ότι αποτελεί μέρος κειμένου το οποίο διακινείται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στο Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, και λαμβάνει γνώση αυτού μεγάλος αριθμός πολιτών, αποτελεί συκοφαντική δυσφήμιση για το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά και για το διοικητικό του προσωπικό, διότι το διοικητικό προσωπικό, όπως αυτό προβλέπεται από τον Νόμο, στις Γενικές Συνελεύσεις της 4ης/10/2013 και 11ης/10/2013:

Α) όρισε προσωπικό ασφαλείας για την εξασφάλιση της πληρωμής του προσωπικού που απασχολείται στο Πανεπιστήμιο και δεν απεργεί,
Β) οργάνωσε ομάδες περιφρούρησης της πανεπιστημιακής περιουσίας και
Γ) όρισε προσωπικό του Συλλόγου μας να εργάζεται για την εύρυθμη λειτουργία των Πανεπιστημιακών Κλινικών και την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών υγείας στις περιπτώσεις που κινδυνεύει ζωή πολιτών.

Με τη μήνυση ο Σύλλογος ζητά να τιμωρηθούν και να ανακαλέσουν εγγράφως την ανωτέρω αναφορά τους και δηλώνει ότι επιφυλάσσεται "της άσκησης όλων των νομίμων δικαιωμάτων μας στα αστικά Δικαστήρια για την επιδίκαση χρηματικής αποζημίωσης για την ηθική βλάβη".
Ως μάρτυρες,ο Σύλλογος προτείνει μεταξύ άλλων: τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητή κ. Θεοδόσιο Πελεγρίνη, τον Γενικό Διευθυντή Προσωπικού και Δημοσίων Σχέσεων, του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Παναγιώτη Φωτόπουλο και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου». 
Πηγή: Ισμήνη Χαραλαμποπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: