Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013

Θα προσφύγει στη δικαιοσύνη ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, για τις λίστες των διοικητικών!!!

Ζητά να χαρακτηριστεί μη σύννομη η διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, αμέσως μετά την ωριαία συνάντηση που είχε με τον υπουργό παιδείας Κων/νο Αρβανιτόπουλο, υπογράμμισε ότι το
θέμα της διαθεσιμότητας παραμένει ανοιχτό προς συζήτηση μεταξύ των οκτώ Πανεπιστημίων και του υπουργείου. Ταυτόχρονα όμως δεσμεύτηκε για από κοινού (με τους εργαζόμενους) προσφυγή στη δικαιοσύνη, επειδή θεωρούν τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων μη σύννομη διαδικασία και ευελπιστούν ότι τα δικαστήρια θα τους δικαιώσουν. Αιτία για τη δικαστική προσφυγή, στάθηκε το γεγονός, πως ενώ όταν στάλθηκαν από τον ίδιο στο υπουργείο τα στοιχεία των υπαλλήλων στο ΑΣΕΠ, αυτά ήταν ελλιπή, το υπουργείο προχώρησε κανονικά στη δημοσιοποίηση των οριστικών πινάκων. Σύμφωνα με τον Τρ. Αλμπάνη, η διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων έχει καταστροφικές για το Πανεπιστήμιο συνέπειες, αφού όπως τόνισε χαρακτηριστικά, το
Κέντρο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών που υποστηρίζει τη Μηχανογράφηση του Πανεπιστημίου διαλύεται, ενώσοβαρές δυσλειτουργίες παρουσιάζονται στην λειτουργία της Οικονομικής Υπηρεσίας, της Φοιτητικής Μέριμνας και των Γραμματειών των Σχολών και Τμημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: