Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013

Χάθηκε το εξάμηνο στη Νομική Σχολή Αθηνών

Για πρώτη φορά στα χρονικά - Δεν επαρκεί ο χρόνος για να αναπληρωθούν τα μαθήματα μέχρι τον Φεβρουάριο, λένε οι καθηγητές - Αναμένεται η επικύρωση της απόφασης από τη ...
Σύγκλητο του Ιδρύματος Χάθηκε το εξάμηνο στη Νομική Σχολή Αθηνών, όπως αποφάσισε  κατά πλειοψηφία σε συνεδρίαση η διοίκηση και οι καθηγητές της σχολής, προκειμένου να μη πληγεί το κύρος του τμήματος.

Μία τέτοια απόφαση που μπορεί να μη θίγει την αξιοπιστία του Ιδρύματος, ωστόσο δείχνει το μέγεθος του προβλήματος σε μία από τις πρώτες σχολές του αρχαιότερου Ιδρύματος, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι παρόμοια απόφαση δεν έχει ληφθεί ποτέ.

Ύστερα από το αλαλούμ που επικράτησε για τρεις μήνες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών αναμένεται τις επόμενες ημέρες η απόφαση της διοίκησης ποια θα είναι τα επόμενα βήματά της, ενώ τυπικά η απόφαση αυτή θα πρέπει να επικυρωθεί και από την Σύγκλητο του Ιδρύματος.

Ο νόμος προβλέπει ότι η απόφαση αυτή πρέπει να επικυρωθεί από τη Σύγκλητο του Ιδρύματος, τα μέλη της οποίας τελούν ακόμη υπό παραίτηση. Η διοίκηση της Σχολής κατά πλειοψηφία αποφάσισε όμως ότι ακόμη και αν δεν γίνει αποδεκτή η απόφασή της, το εξάμηνο και πάλι χάνεται, καθώς δεν θα επηρεαστεί η Σχολή από αντίθετη κρίση της διοίκησης του Ιδρύματος.

Όπως αποφάσισε η διοίκηση της σχολής οι φοιτητές θα διδαχθούν δυο προαπαιτούμενα μαθήματα προκειμένου να μπορέσουν να προχωρήσουν στην εκπαιδευτική διαδικασία ενώ θα  γίνει  η εξεταστική τον Ιανουάριο με τα παλιά μαθήματα. Επίσης, η βαθμολογία του προγράμματος Εράσμους θα προχωρήσει κανονικά.

Αναλυτικά σύμφωνα με το πρόγραμμα της σχολής:

Την Τρίτη 7/1/2014 θα αρχίσουν οι επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου 2013 (μαθήματα χειμερινού και εαρινού εξαμήνου) για τα μαθήματα που δεν εξετάστηκαν τον Σεπτέμβριο.

Κατ΄ εξαίρεση θα πραγματοποιηθεί η διδασκαλία των κάτωθι βασικών μαθημάτων του απολεσθέντος χειμερινού εξαμήνου 2013-2014, η οποία κρίνεται απαραίτητη για την παρακολούθηση των μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου 2013-2014:

Α΄ Εξάμηνο: Γενικές Αρχές Αστικού Δικαίου, Συνταγματικό Δίκαιο

Γ΄ Εξάμηνο: Γενικό Ενοχικό Δίκαιο, Εμπορικό Δίκαιο Ι

Ε΄ Εξάμηνο: Ποινική Δικονομία, Διοικητική Δικονομία

Ζ΄ Εξάμηνο: Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο, Εφαρμογές Αστικού Δικαίου

Διευκρινίζεται ότι η διδασκαλία των ως άνω μαθημάτων, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει θα συνεχιστεί μέχρι τις διακοπές των Χριστουγέννων (Τρίτη 24/12/2013 έως και Δευτέρα 6/1/2014) και θα επαναληφθεί μετά το πέρας της εξεταστικής περιόδου παράλληλα με τη διδασκαλία των μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου.

Ειδικά για τα δύο ως άνω μαθήματα του Α΄ εξαμήνου θα διδαχθούν και κατά τη διάρκεια της επαναληπτικής
Πηγή:Ισμήνη Χαραλαμποπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: