Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013

Γιατί αποφάσισαν να συνεχίσουν

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ
«Θέλουμε να επιστρέψουμε στις θέσεις μας, αλλά για να το κάνουμε χρειαζόμαστε εγγυήσεις», ανέφεραν χθες διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι λίγο αργότερα έλαβαν απόφαση για νέα 48ωρη απεργία από την Τετάρτη.

Στη χθεσινή γενική συνέλευσή τους οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων
Τα μέλη αντιπροσωπείας, που συναντήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής με τον υπουργό Παιδείας σε μια προσπάθεια να βρουν λύση στο αδιέξοδο που έχει περιέλθει το Καποδιστριακό, μετέφεραν στη χθεσινή γενική συνέλευση τις θέσεις του υπουργού και τις νέες προτάσεις που κατέθεσε.
Ανέφεραν πως ήταν θετική εξέλιξη το ότι ο κ. Αρβανιτόπουλος δεσμεύτηκε πως όσοι δεν απογράφηκαν δεν θα έχουν πειθαρχικές κυρώσεις. Προσέθεσαν πως ο υπουργός τούς ζήτησε να επιστρέψουν όλοι στις θέσεις τους, ακόμη και όσοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, να υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο και εν συνεχεία ορισμένοι από αυτούς που έχουν τα προσόντα να τοποθετηθούν σε νέες θέσεις ΕΔΙΠ και κάποιοι άλλοι να μετακινηθούν σε όμορα ιδρύματα όπου εντοπίζονται ανάγκες.
Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, χωρίς να υπάρχει ενιαία στάση σε όλα τα ζητήματα, τονίστηκε ότι έγιναν θετικά βήματα κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αλλά δεν υπάρχουν οι εγγυήσεις από την πλευρά του υπουργείου για να επιστρέψουν στις θέσεις τους.
«Εφόσον η ΚΥΑ δεν καταργείται, οι συνάδελφοι που είναι στη λίστα βρίσκονται στο αέρα», τόνισε ο Κωνσταντίνος Μπάσιος, μέλος του ΔΣ του συλλόγου. Η Ντίνα Σπυροπούλου ανέφερε ότι το σχέδιο του υπουργείου είναι καλό αλλά τίθεται ζήτημα εμπιστοσύνης.
Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης υπήρξαν διοικητικοί υπάλληλοι που επισήμαναν ότι ορισμένοι συνάδελφοί τους δήλωσαν ψευδή στοιχεία με αποτέλεσμα να μπουν στις λίστες διαθεσιμότητας κάποιοι που δεν έπρεπε.
Από την πλευρά της, η πρόεδρος τμήματος της Φιλοσοφικής Ελένη Καραμολέγκου και μέλος της Συγκλήτου που ήταν παρούσα και στη συνάντηση με τον υπουργό την Κυριακή το βράδυ τόνισε χαρακτηριστικά στους συναδέλφους της κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης: «Αυτήν τη στιγμή παίζεται η τύχη του πανεπιστημίου και πρέπει όλοι να συμβάλουν για να βρεθεί μια λύση.
Στη συνάντηση διευκρινίστηκαν πολλά πράγματα και ξεπεράστηκε ένα εμπόδιο, αυτό δηλαδή της ίσης αντιμετώπισης όλων των συναδέλφων στη διαδικασία μοριοδότησης, ανεξαρτήτως αν είχαν απογραφεί». Σύμφωνα με την κ. Καραμολέγκου, ο κ. Αρβανιτόπουλος υποστήριξε πως δεν μπορεί να αποσύρει την ΚΥΑ, αλλά μπορεί με σύννομους τρόπους να εξασφαλίσει ότι κανένας διοικητικός δεν θα χάσει τη δουλειά του.
«Πρέπει με νηφαλιότητα να δούμε την πρόταση του υπουργού και να βγούμε από το αδιέξοδο», τόνισε η κ. Καραμολέγκου και παραδέχτηκε ότι χρειάζονται εγγυήσεις από την πλευρά του υπουργείου.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: