Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013

Δεν χάνεται το εξάμηνο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών - εξαίρεση η Νομική

Μετά απο επεισοδιακή συνεδρίαση η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισε να μην χαθεί το εξάμηνο. Οι εκπρόσωποι της Νομικής Σχολής, ωστόσο, αποχώρησαν πριν το τέλος της συνεδρίασης και όπως δηλώνει στην «Κ» ο Πρόεδρος της Σχολής, η απόφαση για απώλεια του χειμερινού εξαμήνου στη Νομική «ισχύει ως έχει».

Δεν χάνεται το εξάμηνο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αποφάσισε πριν απο λίγο η Σύγκλητος. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι συγκλητικοί αποφάσισαν ότι θα γίνουν κανονικά δύο εξάμηνα μέχρι τις 9 Αυγούστου, όπως επίσης και όλες οι εξετάσεις οι οποίες προβλέπονται για το ακαδημαϊκό έτος.
Με αυτή την απόφαση της Συγκλήτου θα γίνουν οι 13 εβδομάδες του χειμερινού εξαμήνου με μια παράταση και στη συνέχεια οι 13 εβδομάδες του θερινού έως τις 9 Αυγούστου. Στο διάστημα αυτό, τα τμήματα του Ιδρύματος θα κανονίσουν κατά περίπτωση τα θέματα των εξετάσεων και των παραδόσεων τους. Το ακαδημαϊκό έτος κανονικά λήγει στις 30 Αυγούστου.
Οι εκπρόσωποι της Νομικής Σχολής Αθηνών, ωστόσο, αποχώρησαν πριν την λήψη της απόφασης απο την Σύγκλητο. Κι αυτό διότι, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Σχολής στη «Κ» κ. Θ. Φορτσάκης, στη συνεδρίαση της Συγκλήτου εισέβαλαν φοιτητές (φέρονται ότι πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά) και με τη βία ζήτησαν να μην χαθεί το εξάμηνο. Ο κ. Φορτσάκης θεωρεί ότι δεν είναι νόμιμη η απόφαση της Συγκλήτου και μιλώντας στην «Κ» επανέλαβε ότι η απόφαση της Νομικής ισχύει ως έχει.
Η Νομική έχει ήδη αποφασίσει, με 20 ψήφους υπέρ και 9 κατά, ότι έχει χαθεί το χειμερινό εξάμηνο καθώς θεωρήθηκε ότι δεν μπορεί να αναπληρωθεί επαρκώς ο ακαδημαϊκός χρόνος που χάθηκε εξαιτίας του τρίμηνου «λουκέτου» στο ίδρυμα λόγω των κινητοποιήσεων των διοικητικών υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: