Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013

Ποιες σχολές σκέφτονται να μπουν στον χορό του χαμένου εξαμήνου

Πιθανό ντόμινο από την απόφαση της Νομικής – Την Παρασκευή η κρίσιμη συνεδρίαση της Συγκλήτου
Σαν ντόμινο είναι πιθανόν να λειτουργήσει η απόφαση της Νομικής Σχολής της Αθήνας να χαθεί το εξάμηνο για τους φοιτητές της, καθώς είναι πιθανόν αντίστοιχες αποφάσεις να πάρουν και άλλα τμήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών ή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που επίσης έχει ένα εξάμηνο κομμένο στα δύο.

Άλλες σχολές όπως η Θεολογική έχουν αποφασίσει να κάνουν να γίνουν μαζί τα δύο εξάμηνα συνεχόμενα και να ακολουθήσουν όλες οι εξετάσεις του έτους.

Η διοίκηση της Ιατρικής Σχολής ούτε καν συζητάει την πιθανότητα να χαθεί το εξάμηνο, ενώ σοβαρό πρόβλημα υπάρχει στη Φιλοσοφική Σχολή, με το εξάμηνο κυριολεκτικά να βρίσκεται επί ξυρού ακμής, καθώς οι φοιτητές της κάνουν κατάληψη βς την παραμονή των Χριστουγέννων. Πάντως την περίοδο αυτή γίνεται στη Φιλοσοφική Σχολή εξωτερική αξιολόγηση σε αρκετά τμήματά της.

Σε κατάληψη βρίσκεται και το Φυσικό Τμήμα της Φυσικομαθηματικής Σχολής.

Όπως και να έχει όμως, ενιαία «γραμμή» στα τμήματα και στις σχολές του Πανεπσιτημίου Αθηνών αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει, ενώ πολλές γραμματείες του ιδρύματος (ειδικά στο κέντρο της Αθήνας) δεν λειτουργούν ακόμη, καθώς μερίδα των διοικητικών του υπαλλήλων συνεχίζει την απεργία.

Για όλους αυτούς τους λόγους η Σύγκλητος του Καποδιστριακού έχει κληθεί από τον πρύτανή του κ. Θεοδόση Πελεγρίνη για να συνεδριάσει αύριο, Παρασκευή, προκειμένου να λάβει αποφάσεις για τα κρίσιμα προβλήματα που εχουν προκύψει.
Φωτο: Το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών (ICON PRESS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ)
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: