Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013

Χάθηκε το εξάμηνο, α να χαθείτε…

photo: Menelaos Myrillas@fosphotos.com
photo: Menelaos Myrillas@fosphotos.com
Χάθηκε το εξάμηνο στη Νομική Σχολή Αθηνών. Πρωτοφανές. Αυτό δεν είχε γίνει ούτε στις πιο δύσκολες περιόδους της ...
ελληνικής ιστορίας. Θυμάμαι τα πρώτα «ζωηρά» μεταπολιτευτικά χρόνια, που γινόταν χαμός στο χώρο των πανεπιστημίων. Συνελεύσεις στις σχολές μέρα παρά μέρα. Διαδηλώσεις και πορείες στην ημερήσια διάταξη. Διαρκής αναβρασμός.

Όμως, καμιά απεργία δεν διέλυσε τις σχολές. Πάντα βρίσκαμε το χρόνο να παρακολουθούμε τα μαθήματα(κι ακόμα δεν είχε λανσαριστεί το σύνθημα του Γρηγόρη Φαράκου στην ΚΝΕ «πρώτοι στα μαθήματα, πρώτοι στον αγώνα»).Τα αμφιθέατρα ήταν τίγκα, όταν έκαναν μάθημα ο Μαγκάκης(μακαρίτης πια), ο Κασιμάτης, ο Μπέης(απόμαχοι πλέον) και άλλοι που δεν  θυμάμαι.

Κανένα εξάμηνο(ούτε δίμηνο !) δεν χάθηκε. Όχι ότι τότε όλα πήγαιναν καλά. Όμως, μέσα στον γενικό αναβρασμό, υπήρχε μια ισορροπία. Που σήμερα έχει χαθεί. Κι έτσι χάθηκε το εξάμηνο, για πρώτη φορά στην ιστορική σχολή.

Ε και; Θα πει κανείς. Ελα ντε. Στο ντούκου πέρασε. Ολοι στις θέσεις τους. Ούτε μια αντίδραση, ούτε μια παραίτηση. Ο ανεκδιήγητος υπουργός της Παιδείας, καθηγητής πανεπιστημίου και ο ίδιος, δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να κάνει μια δήλωση. Επί υπουργίας του χάθηκε ένα εξάμηνο και δεν του καίγεται καρφί. Δεν αισθάνεται τύψεις; Δείτε εδώ τι βρήκε να κάνει  τη μέρα που ανακοινώθηκε η απώλεια του εξαμήνου(και εδώ η ιστορική ανακοίνωση της Νομικής).

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο υπάγεται η Νομική, το ίδιο. Εξαφανισμένος. Ούτε μια δήλωση, έστω μια τυπική έκφραση λύπης.  Ο άνθρωπος που έκανε ο,τι περνούσε από το χέρι του για να χαθεί το εξάμηνο δεν αισθάνεται ντροπή;

Στη θέση του και ο πρόεδρος της Νομικής. Μπορεί να έχει τη μικρότερη ευθύνη, εντάξει. Αλλά ούτε μια αντίδραση, βρε αδερφέ. Μια παραίτηση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για ο,τι συνέβη στη σχολή και στους φοιτητές της.

Σημεία των καιρών. Ωχαδερφισμός, αδιαφορία, χοντροπετσιά. Την καρέκλα τους να ΄χουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: