Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013

Ποια…ελληνικά;

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΜΙΛΗΣΑΜΕ για δολοφόνους. Ημεδαπούς και αλλοδαπούς (είναι η πλειοψηφία) που τους τρέφουμε στη φυλακή. Έξω, σκότωναν, μέσα αράζουν. Ο φορολογούμενος πληρώνει το καθισιό τους. Για να συντηρούν το τομάρι τους και να σχεδιάζουν το επόμενο χτύπημα.
ΩΣΤΟΣΟ, υπάρχουν και οι «δολοφόνοι» της γλώσσας μας, μοναδικής στον κόσμο, που χάνεται στο χάσμα της λεξιπενίας και της γλωσσικής βαρβαρότητας.
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για «δημιουργίες» πτυχιούχων νεότερης γενιάς, με όλα τα μέσα και τις προϋποθέσεις για μόρφωση. Εισπράττουμε το αποτέλεσμα της «μόρφωσης» των καταλήψεων και της αποστήθισης, ακολουθούμε ουραγοί και φύλλο δεν κουνιέται. Κι αν έχουμε πρόστιμο στο κλωτσοσκούφι για μειωμένη απόδοση παίκτη, δεν έχουμε αντίστοιχη «ποινή» για…κακουργήματα στη μόστρα των «παραθύρων». Δείγμα είναι κι αυτό όπως τα άλλα και…απολαύστε τους στο γλωσσικό τους μεγαλείο.
·        Για τα μείζον προβλήματα (Κουζίλος ΧΑ/Μέγα)
·        Αν αγαπάς τους ανθρώπους, δεν αναγάγεις τους νόμους…(Κανέλη/Μέγα)
·        Πρέπει να συμπράξουν μέτωπο (Πατίδης ΚΚΕ)
·        Δεν είναι ψήφο εμπιστοσύνης (Χασαπόπουλος/Μέγα)
·        Ήταν υπέρ του δέοντος…(ΑΝΤ1)
·        Έξυπνα ποιώντες (Τζαμτζής/Μέγα)
·        Του απεχθές χρέους (Βουλευτής ΚΚΕ/Βουλή)
·        Στη λογική του απεχθές του νόμου (Ο παραπάνω)
·        Την εκλογή τους ως Πρόεδροι της Αμερικής (ΑΝΤ1)
·        Ο οποίος φοιτεί στη φιλοσοφική (Μέγα)
·        Κοινοφελή έργο Που κατακλίνουν τους δρόμους (Δούσης/ΑΛΦΑ)
·        Που κατακλίνουν τους δρόμους (Δούσης/ΑΛΦΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: