Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2013

Μάθε παιδί μου θαύματα ...

Γράφει ο συνεργάτης μας 
Θόδωρος Γαλανόπουλος
Θυμάμαι όταν ήμουν μικρός διάβαζα το περιοδικό  "Μικρός Σερίφης". Εκεί μέσα εκτός από τους άλλους ήρωες της άγριας δύσης ήταν και ένας γάιδαρος που τον έλεγαν Πελεγκρινο!
Τώρα γιατί ένας γάιδαρος και ένα παραπλήσιο όνομα μου θυμίζει έναν πρύτανη που λέγεται Πελεγκρινης, μάλλον θα είναι επειδή και των δυο η χοντροκεφαλιά κάπου συναντιέται …
Η χώρα βρίσκεται σε ένα μακρύ κώμα, τα πανεπιστήμια λες και είναι μαγαζί μας το κλείνουμε, γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια τα παιδάκια που σπουδάζουν, τους γονείς που μοχθούν, και οποίοι από τους νέους μας έχουν όνειρα και βλέψεις για ανώτατες σχολές τους ρίχνουμε ξεκάθαρη την αμφιβολία: Πού πάτε ρε Καραμήτροι;; Στο μαγαζί του Πελεγκρινο; Γιατί κάπως έτσι λειτουργεί το σύστημα εδώ πέρα! 
Δεν έχει καταλάβει κανένας, ότι όλα αυτά που τους δίνονται να τα διοικούν, πανεπιστήμια, βουλευτικές έδρες, υπουργεία, οργανισμοί, όλα ανήκουν στον Ελληνικό λαό!! Και απλώς τους τα έχει παραχωρήσει να τα διοικούν με λογική και τιμιότητα. Τα δε πανεπιστήμια είναι ιδρύματα που πρέπει να πηγαίνουν τα παιδιά μας να σπουδάζουν. 
Πληρωμένα δε μέχρι τελευταίας δεκάρας από τον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη! Αν θέλει ο κάθε Πελεγκρινος, να νομίζει οτι διοικεί το μαγαζί τ, ας παραιτηθεί, να φτιάξει ένα κολλέγιο με όλα τα έξοδα του και να ψάχνει εναγωνίως για πελάτες στη δύσκολη εποχή που περνάμε άπαντες … Αλλιώς πρέπει να σέβεται τη γνώμη της πλειοψηφίας τους Ελληνικού λαού, και των φοιτητών μας που θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους, τα μαθήματα τους και τις εξετάσεις τους! 
Όσο για τους διοικητικούς υπαλλήλους, θέτω ευθέως το ερώτημα! Γιατί το πανεπιστήμιο της Πάτρας που ξέρω καλά, λειτουργεί κανονικότατα χωρίς να κλείσει ούτε μια μέρα;; Εκεί δεν έχουν υπαλλήλους που θα μετακινηθούν ή  θα βγουν σε διαθεσιμότητα; Οσο για τον Πελεγκρινο που νομίζει ότι δεν τρέχει τίποτε και θα συνεχίζει να πληρώνεται από το κράτος και να ταξιδεύει στο Παρίσι να παίζει θέατρο, νομίζω ότι αρκετά τον ανεχτήκαμε! Φυσικά μαζί και την κυβέρνηση που τώρα τάχα ανακάλυψε ότι υπάρχουν κλειστά πανεπιστήμια! Πού να εξηγείς και σε αυτούς τώρα ότι εκτός από την Τρόικα και τους λογαριασμούς, ένα κράτος έχει και άλλες λειτουργίες… 
 Άντε γιατί καμιά μέρα θα σας πάρει ο διάολος και τα υπουργεία σας και τις πρυτανείες σας …

Θόδωρος Γαλανοπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: