Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013

Θέατρο του παραλόγου στο Πανεπιστήμιο

Ουσιαστικά χαμένο το εξάμηνο. Παραπομπή Πελεγρίνη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με εντολή Αρβανιτόπουλου. Συνεχίζουν την απεργία οι διοικητικοί ΕΚΠΑ, ΕΜΠ. Διάλογος με τους υπαλλήλους του ΕΚΠΑ μόνο αν σήμερα είναι στις θέσεις εργασίας τους, τονίζει ο υπουργός Παιδείας.

Διάλογο με ανοιχτά ΑΕΙ απαιτεί ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος από τους διοικητικούς υπαλλήλους του Παν. Αθηνών, που κρατούν όμηρους τους 104.000 φοιτητές του ιδρύματος, καθώς αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους για 13η εβδομάδα. «Διάλογος με τους υπαλλήλους του ΕΚΠΑ υπάρχει υπό μία προϋπόθεση: Αύριο το πρωί να είναι στις θέσεις εργασίας τους» δήλωσε. Από την πλευρά τους, οι διοικητικοί ζητούν από τον κ. Αρβανιτόπουλο να δεσμευθεί εγγράφως στη Σύγκλητο για τις υποσχέσεις του.
Την ίδια στιγμή, ο υπουργός θεωρεί μοναδικό υπεύθυνο για την κατάσταση στο ΕΚΠΑ τον πρύτανη του ιδρύματος Θ. Πελεγρίνη, παραπέμποντάς τον στο πειθαρχικό συμβούλιο για παράβαση καθήκοντος.
«Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ σε αντίθεση με τους άλλους 7 πρυτάνεις των ΑΕΙ που επηρεάζονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας, κρατά το ίδρυμα κλειστό με την απραξία του και την αδυναμία του να εφαρμόσει τις αποφάσεις της Συγκλήτου. Γι’ αυτό παραπέμπεται στο πειθαρχικό για παράβαση καθήκοντος, γιατί οι πράξεις και οι παραλείψεις του έθιξαν τη λειτουργία και το κύρος του πανεπιστημίου», εξήγησε ο κ. Αρβανιτόπουλος. Ο υπουργός υποστηρίζει ότι ο κ. Πελεγρίνης δεν μερίμνησε να ικανοποιηθεί το αίτημα της Συγκλήτου και του Συμβουλίου να υπάρχει προσωπικό ασφαλείας στο ΕΚΠΑ και τα κτίρια να είναι ανοιχτά για να πραγματοποιούνται τα μαθήματα.
«Ευχαριστώ πολύ τον συνάδελφο, καθηγητή και υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο για την υψηλή τιμή που μου έκανε να παραπέμψει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο εν ενεργεία εκλεγμένο πρύτανη για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους. Αλλωστε την παραπομπή μου αυτή απεργάζονται καιρό τώρα κύκλοι που επιδιώκουν τη διάλυση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αφήνω στην πανεπιστημιακή κοινότητα να αποφασίσει για την τύχη του πρύτανή της», απάντησε ο κ. Πελεγρίνης.
«Διάλογος με τους υπαλλήλους του ΕΚΠΑ υπάρχει υπό μία προϋπόθεση: Αύριο το πρωί να είναι στις θέσεις εργασίας τους. Με τους υπαλλήλους των ΑΕΙ που τα μαθήματα διεξάγονται κανονικά, ο διάλογος συνεχίζεται» πρόσθεσε ο υπουργός, συμπληρώνοντας ότι «στο ΕΚΠΑ, ο χρόνος επαρκεί για να μη χαθεί το εξάμηνο χωρίς καμία έκπτωση στην εκπαιδευτική διαδικασία, ακόμα και αν χρειαστεί να γίνουν μαθήματα και το καλοκαίρι». Αλλωστε, αυτό είναι δεδομένο, καθώς χθες οι διοικητικοί υπάλληλοι ΕΚΠΑ και ΕΜΠ αποφάσισαν να εξαντλήσουν και τη 13η εβδομάδα απεργίας, την οποία ήδη διανύουν (όμως σε κάποιες σχολές του ΕΜΠ γίνονται μαθήματα). Πριν από τη διακοπή του διαλόγου, το τελευταίο επεισόδιο των διαπραγματεύσεων υπουργείουΕΚΠΑ εκτυλίχθηκε την Κυριακή. «Η μεγάλη αλλαγή, είναι ότι όσοι διοικητικοί δεν απογραφούν, δεν θα έχουν πειθαρχικές κυρώσεις» είπε χθες στη συνέλευση των διοικητικών του ΕΚΠΑ ο Κ. Μπάσιος, που μετείχε στη συνάντηση της Κυριακής. Η νέα υπαναχώρηση του υπουργού δεν έπεισε τους υπαλλήλους που ζήτησαν από τον κ. Αρβανιτόπουλο να δεσμευθεί στη Σύγκλητο ότι θα ικανοποιήσει τις υποσχέσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: