Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2013

ΟΠΑ, «Στέκι» και «κουραφέξαλα»

Το πανεπιστημιακό κίνημα έχει τεράστιο ζήτημα αυτοπροστασίας του πανεπιστημιακού χώρου! Το υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος πίσω από τις βαρύγδουπες λέξεις -π. χ. «πανεπιστημιακό κίνημα»! - αποδεικνύει επί της ουσίας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να πατρονάρει τα πανεπιστήμια με υλικά παλαιάς κοπής.

ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΜΕΤΑ ΧΑΡΑΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΤΕΤΑΡΤΟ…

Έτος Καβάφη ανακηρύχθηκε το 2013 και είπα να ξεκινήσω, τιμώντας τον Αλεξανδρινό, με δύο ποιήματά του, που θεωρώ ότι, μεταφερόμενα στα καθ’ ημάς, εν έτη 2013, μπορεί να θεωρηθούν προφητικά. Ωσάν να είχε στο μυαλό του εμάς, τους Ελλαδίτες απογόνους του, όταν τα έγραφε.

Νέες έρευνες αποδεικνύουν ότι η Ελληνική γλώσσα προηγείται της Σανσκριτικής.

«Νῦν δὲ Ἡρακλέα μιμοῦμαι και Περσέα ζηλῶ, και τὰ Διονύσου μετιὼν ἲχνη βούλομαι πάλιν ἐν Ἰνδία νικῶντας Ἓλληνας ἐγχορεῦσαι καὶ τοὺς ὑπὲρ Καύκασον ὀρείους και ἀγρίους τα τῶν βακχικῶν κώμων ἀναμνῆσαι.»
  === ΕΡΕΥΝΑ