Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013

Μην ταλαιπωρείτε τους μαθητές και τα …λεξικά

Γράφει στο aixmi.gr ο : Θανάσης Γκότοβος
 Εδώ και τρία χρόνια κυκλοφορεί στη χώρα μια…φήμη ότι οι πολιτικές αποφάσεις – νόμοι, διατάγματα, πράξεις κλπ. – στον πυρήνα τους υπαγορεύονται από εξωσυστημικούς (σε σχέση με το σύστημα «Ελλάς») παράγοντες και η εγχώρια πολιτική τάξη είναι επιφορτισμένη, κυρίως, με το φραστικό τους περιτύλιγμα και την εφαρμογή. Το ότι η «φήμη» αυτή έχει βάση, φαίνεται καθαρά από τα εξής:

Λιγότερoι εισακτέοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Λιγότερoι εισακτέοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
Σε δραστικό περιορισμό του αριθμού των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ οδηγεί η μείωση των τμημάτων τους. Το μέτρο συνοδεύεται από τα νέα δεδομένα που ισχύουν στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, καθώς και από την επαναφορά της βάσης του «10».

Θεσσαλονίκη-ΑΠΘ: Πιάνει δουλειά ο Ρίτσαρντ Χάντερ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΙΝΑ ΚΟΪΝΑ στο agelioforos.gr
Τον πρώτο γύρο επαφών με τις πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ, καθώς και με εκπροσώπους φορέων της Θεσσαλονίκης θα έχει από τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Συμβουλίου του ιδρύματος, ο Ρίτσαρντ Χάντερ.