Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013

Ο ποιητής που φέρεται να παρέσυρε και να σκότωσε με το αυτοκίνητο του ο Δημήτρης Ρίζος

Mε δράση στην Αντίσταση και σημαντικό συγγραφικό και μελετητικό έργο, ο Στάθης Μάρας ήταν ο άτυχος άντρας που παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο του Δημήτρη Ρίζου και έχασε τη ζωή του στο Παλαιό Φάληρο.

Ωρα κρίσης για 180.000 εκπαιδευτικούς

Ωρα κρίσης για 180.000 εκπαιδευτικούς
Στο τελικό στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται το σχέδιο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Την επόμενη εβδομάδα δίνεται από το υπουργείο Παιδείας στους φορείς για διαβούλευση. Μέχρι τις 10 Μαρτίου το διάταγμα θα είναι έτοιμο για να αποσταλεί προς υπογραφή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Λίγος χυλός, πολλή ομίχλη

Ο ζοφερός κόσμος του Κάρολου Ντίκενς και η Ελλάδα της κρίσης
Του Ευγένιου Τριβιζά
Δύο αποσπάσματα από λογοτεχνικά αριστουργήματα του προπερασμένου αιώνα. Στο πρώτο («O Ζοφερός Οίκος») η ηρωίδα Εστερ, φτάνοντας στο Λονδίνο, απορεί για ποιον λόγο δεν μπορεί να δει πέρα από τη μύτη της και ο νεαρός που την υποδέχεται της εξηγεί περί τίνος πρόκειται: