Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

Τα αινίγματα της αρχαίας Θήβας ζητούν απαντήσεις

Ομιλία του αρχαιολόγου Βασίλη Αραβαντινού στην Αμερικανική Σχολή
Τα αινίγματα της  αρχαίας Θήβας  ζητούν απαντήσεις
Πού πραγματικά  βρισκόταν το μυκηναϊκό ανάκτορο  των Θηβών; Το ερώτημα  είναι  άμεσο,  ο αρχαιολόγος  όμως  και ειδικός στη Γραμμική Β΄ γραφή δρ Βασίλης Αραβαντινός  δεν πρόκειται να  απαντήσει  ευθέως στην ομιλία  του, που θα  δοθεί  την Τρίτη 

Θεσσαλονίκη: Εκκλησία και Αριστερά συναντώνται στο ΑΠΘ

Υπάρχει περιθώριο διαλόγου και συνεργασίας ανάμεσα στην Εκκλησία και την Αριστερά, παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις τους έχουν περάσει από "σαράντα κύματα", όπως προκύπτει από τις τοποθετήσεις των δύο πλευρών στο επιστημονικό συνέδριο με θέμα "Εκκλησία και Αριστερά", που πραγματοποιείται στη

Αυστραλία: Αβορίγινας μαθήτρια αρίστευσε στα Νέα Ελληνικά

Διαβάζει ελληνική ιστορία και θέλει να επισκεφθεί τη χώρα μας
  Μια σπάνια διάκριση κατάφερε να αποσπάσει μια μαθήτρια στην Αυστραλία,  Αβορίγινας στην καταγωγή, η οποία κατέλαβε μια από τις πρώτες θέσεις  μεταξύ των μαθητών που έλαβαν μέρος στις γενικές απολυτήριες εξετάσεις του Λυκείου της Νέας Νότιας Ουαλίας.