Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013

Δήλωση του βουλευτή Χρήστου Μαντά για τα αποτελέσματα του σχεδίου «Αθηνά» στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Το παράδειγμα της συγχώνευσης της Φιλοσοφικής Σχολής με το τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών Τέχνης και η δημιουργία σχολής με την ονομασία «Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Επιστημών Τέχνης» είναι ένα από τα πολλά περίεργα μορφώματα ανά την Ελλάδα, που προκύπτουν ως αποτέλεσμα των

Συνέδριο φαρμακόγλωσσων

 Του Απόστολου Λακασά στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Είμαστε πρώτα δάσκαλοι ή κομματικά στελέχη; Το ρώτησε πανεπιστημιακός από το Φυσικό Κρήτης, μιλώντας στο βήμα του πρόσφατου συνεδρίου της ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ). Εκτιμώ ότι αυτό θα έπρεπε να είναι ένα από τα βασικά διακυβεύματα του συνεδρίου.

Ναι στα «συνοικιακά» Φροντιστήρια, όχι στα «συνοικιακά» Πανεπιστήμια

 Γράφει στο aixmi.gr ο: Γιώργος Χατζητέγας
 Η διαπίστωση του υπουργού της Παιδείας ότι το προωθούμενο σχέδιο αναδιάρθρωσης Σχολών και Τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης απαλλάσσει τη χώρα από περιφερειακά

Παρέμβαση Καραμανλή για τα ΤΕΙ, κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης Παρέμβαση Καραμανλή για τα ΤΕΙ, κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Πολιτική παρέμβαση «μεγάλης πολιτικής οικογένειας του νομού Σερρών» για το σχέδιο «Αθηνά» και τη μεταφορά τμημάτων καταγγέλλει η διοίκηση του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης επικαλούμενη δηλώσεις του προέδρου του ΤΕΙ Σερρών, Δημήτρη Πασχαλούδη.

«Αγκάθι» ο νόμος περί ιθαγένειας

Ενα νέο μέτωπο «ανοίγει» στο εσωτερικό της τρικομματικής κυβέρνησης, το οποίο έρχεται από το... παρελθόν!
Πρόκειται για τον νόμο περί ιθαγένειας, τον οποίο ο πρωθυπουργός θέλει άμεσα να αλλάξει επί το αυστηρότερο, εκμεταλλευόμενος και την έκθεση του ΣτΕ για τον νόμο Ραγκούση.