Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013

«Σέβας προς την καθεστηκυίαν τάξιν»...

 Του Παντελή Μπουκάλα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Δεν έχει πάντοτε πρωτότυπα ερωτήματα να θέσει η Ιστορία. Τα προβλήματα που πάνω τους σκοντάφτουμε και σήμερα, και ή συντριβόμαστε ή βρίσκουμε τρόπο να τα προσπεράσουμε, βασάνισαν κι άλλες γενιές, δοκιμάζοντας την πνευματική

Ομόφωνο ψήφισμα από τους πρυτάνεις

Στα προβλήματα με τις αρμοδιότητες των μελών των Συμβουλίων Διοίκησης, στα οικονομικά προβλήματα των ΑΕΙ με τα συνεχώς μειούμενα κονδύλια, όπως και στα ζητήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του σχεδίου « Αθηνά», αναφέρονται οι πρυτάνεις σε ομόφωνο ψήφισμα που εξέδωσαν μετά το τέλος της έκτακτης

Κ. Αρβανιτόπουλος: Το σχέδιο «Αθηνά» διορθώνει παθογένειες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Πρυτάνεις: Βεβιασμένος και ατεκμηρίωτος σχεδιασμός 
Το σχέδιο «Αθηνά» προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις παθογένειες και τις στρεβλώσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, δηλώνει ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα». Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη είναι η έκτακτη σύνοδος των Πρυτάνεων στο επίκεντρο της οποίας δεν είναι το σχέδιο του Υπ. Παιδείας αλλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τα νέα Συμβούλια στα Πανεπιστήμια.