Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Πρεμιέρα στις 17 Μαϊου

Με το μάθημα Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας αρχίζει την Παρασκευή 17 Μαΐου ο «μαραθώνιος» των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, ενώ στις 15 Μαΐου θα χτυπήσει το κουδούνι που θα σημάνει τη λήξη των μαθημάτων στα λύκεια της χώρας.

Η ασαφής «Αθηνά»

Χωρίς πρόγραμμα λόγω των αδυναμιών της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης
Σοφόν το σαφές; Ε, λοιπόν, το σχέδιο «Αθηνά» δεν είναι σαφές. Για την ακρίβεια, δεν έχει ούτε μία σαφή παράμετρο. Θα μπορούσαμε να ρωτήσουμε τους συντάκτες του σχεδίου αν έθεσαν μια γενική αρχή μετρήσιμη και αυτή μετρήθηκε. Οταν οι

Πολιτειακή Παιδεία

Ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή; Υπονομεύεται η συνοχή της ελληνικής κοινωνίας; Διαλύεται το σύμπαν; Ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου ανησυχεί μεν, αλλά έχει σχέδιo. Θα εισαγάγει στα σχολεία, δηλώνει στα «ΝΕΑ», ένα καινούργιο