Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

Βερολίνο: διακοπή χρηματοδότησης του ελληνικού πολιτιστικού κέντρου

Αυτό που έγινε σε πολλές πόλεις της Γερμανίας και σταμάτησε η κρατική επιχορήγηση των πολιτιστικών κέντρων  άλλων εθνικοτήτων, γίνεται τώρα και στο Βερολίνο. Το πρόγραμμα "Βοήθεια για αυτοβοήθεια" ήταν μια σανίδα σωτηρίας για

Ο Ραγκούσης για την Ελληνική ιθαγένεια...Ομιλία Γιάννη Ραγκούση σε δημόσια εκδήλωση - συζήτηση της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με θέμα: «Τι ιθαγένεια θέλουμε για τα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται ή ανατρέφονται στην Ελλάδα»

Οι Ελληνες εκπαιδευτικοί μεταναστεύουν στην Κύπρο...

   Στους δέκα χιλιάδες έφθασαν οι Ελληνες εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που αναζητούν δουλειά στην Κύπρο, δηλαδή περίπου ένας στους τέσσερις από τον κατάλογο διοριστέων για το 2013. 

Πίσω από τη βία

Ο Δημήτρης Μπερτσιμάς είναι ένας καθηγητής διεθνούς κύρους. Το κύρος αυτό υπολογίστηκε στην εκλογή του στη θέση του προέδρου, στο Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τις προάλλες δεν ήταν στην Αθήνα όταν φοιτητές εισέβαλαν στην αίθουσα όπου συνεδρίαζε το Συμβούλιο Διοίκησης του ιδρύματος,