Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013

Ενα ακόμη βήμα. Μπροστά;

 Του Απόστολου Λακασά στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Πρέπει κάποτε να σπάσει ο φαύλος κύκλος της παλαιοκομματικής νοοτροπίας που βύθισε τη χώρα στο σημερινό τέλμα. Διαφωνεί κάποιος; Η αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μπορεί να προσφέρει πολλούς... πόντους στο μεταρρυθμιστικό προφίλ της κυβέρνησης. Και αυτό διότι η εν λόγω μεταρρύθμιση γίνεται σε

Η αξιο-ποίηση της αξιο-λόγησης (εκπαιδευτικών και όχι μόνον…)

Γράφει στο aixmi.gr η: Ελιζάνα Πολλάτου
 Και οι δύο λέξεις εμπεριέχουν πάνω κάτω τα ίδια συστατικά: η μεν ‘αξιολόγηση’ στοχεύει στην αποτίμηση της αξίας, η δε ‘αξιοποίηση’ αποβλέπει στη μετατροπή των κόπων σε

Διαμαρτυρία με αποκλεισμό για το σχέδιο «Αθηνά»

Ολοήμερο αποκλεισμό του υπουργείου Παιδείας σχεδιάζουν σήμερα σπουδαστές από σχολές και τμήματα ΤΕΙ όλης της χώρας και φοιτητές σχολών της Αθήνας, με αίτημα την απόσυρση του σχεδίου «Αθηνά». Αναλυτικά οι αντιδράσεις στη χαρτογράφηση του «enet».