Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

Με απεργίες στις πανελλαδικές απειλούν οι καθηγητές


PANELLADIKES2
Με κινητοποιήσεις στην διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων απειλεί η ΟΛΜΕ, εάν εφαρμοστεί το μέτρο της αύξησης των ωρών διδασκαλίας από την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Οι Χαμένες Μέρες και Ώρες του Ελληνικού Σχολείου…

Γράφει στο aixmi.gr ο: Γιώργος Χατζητέγας

Για όσους παροικούν το Λύκειο, μαθητές, γονείς, καθηγητές και φροντιστές, είναι περίπου γνωστό δεκαετίες τώρα το εκπαιδευτικό γνωμικό «Από Μάρτη Καλοκαίρι…» . Οι μαθητές της τελευταίας τάξης , αξιοποιώντας το μεγάλο όριο των απουσιών που διαθέτουν , απουσιάζουν συστηματικά από τα μαθήματά τους αφιερώνοντας το χρόνο τους στην πρωινή μελέτη και το απογευματινό

Πολυνομοσχέδιο: Αυξάνεται το ωράριο δασκάλων και καθηγητών στη δημόσια εκπαίδευση

Κατά δύο ώρες αυξάνεται το εβδομαδιαίο υποχρεωτικό ωράριο διδασκαλίας των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση της χώρας, με το σκεπτικό ότι, λόγω της εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου

Διαψεύσεις μέσω διαρροών για την Πολυτεχνική Σχολή, αναβολή Συγκλήτου λόγω κατάληψης

Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ώρες με την υπόθεση της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κατ' επέκταση με το Πολυτεχνείου της Ηπείρου.