Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013

Ένα μνημόνιο «διαρθρωτικό»!

Του Θανάση Νικολαΐδη
«ΕΚΤΟΣ μνημονίου η Παιδεία!» Το φωνάζουν και το εννοούν. Εμείς δεν το εννοούμε και περιμένουμε την…έξωθεν βοήθεια. Όχι για απολύσεις που θα δημιουργήσουν δράματα.

Οι «αόρατοι» συνάδελφοί μας

«Γιατί το οργανόγραμμα δεν έγινε εδώ και δύο χρόνια;», ρώτησε με σοβαρότητα -όχι πια με το ρητορικό ύφος το οποίο συνηθίζουν οι συνδικαλιστές όταν μιλούν στα κανάλια- ο ένας. «Επρεπε να υπάρξει έγκαιρος σχεδιασμός!», του απάντησε ένας άλλος. «Ναι, έχουμε ευθύνες και εμείς!», παραδέχθηκε ένας τρίτος.

Σε διάλογο καλεί τώρα ο Αρβανιτόπουλος

Σε διάλογο καλεί τώρα ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος τους πρυτάνεις των ΑΕΙ και τους διοικητικούς υπαλλήλους, μετά από το παρατεταμένο κύμα απεργιών, προκειμένου να καταλήξουν σε μια συμφωνία και να ανοίξουν τα ανώτατα ιδρύματα της χώρας.