Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013

Το εορταστικό… αντάμωμα της οικογένειας!

Της Βασιλικής Μαργέτη*
Είναι γεγονός ότι οι απαιτητικοί και γεμάτοι ένταση ρυθμοί της καθημερινότητάς μας καθιστούν πολύ δύσκολη – αν όχι αδύνατη – τη συγκέντρωση ολόκληρης της οικογένειας γύρω από το ...

«Η απεργία έχει λήξει» ανακοίνωσε το ΔΣ των διοικητικών του Καποδιστριακού


«H απεργία έχει λήξει. Οσοι δεν προσέρχονται στην εργασία τους, να αναλαμβάνουν την ευθύνη» ξεκαθαρίζει το διοικητικό συμβούλιο των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου

Γιατί κάποιοι μαθητές παίρνουν καλύτερους βαθμούς στο σχολείο;

Oι διαφορές στις σχολικές επιδόσεις των μαθητών οφείλονται περισσότερο στη φύση παρά στην ανατροφή, σύμφωνα με έρευνα Οι γενετικές επιρροές εξηγούν το μεγαλύτερο μέρος -σχεδόν το 60%- των διαφορών μεταξύ των μαθητών στις βαθμολογίες των διαγωνισμάτων, ιδίως στα θετικά μαθήματα, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.