Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

Βιομηχανία αδειών από τις εκπαιδευτικούς με πρόσχημα την κύηση -Μία στις δύο δηλώνει επιπλοκές [πίνακες]

Ασυνήθιστα υψηλά ποσοστά επαπειλούμενων κυήσεων εκπαιδευτικών, που υπηρετούν στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, παρατηρούνται στην Ελλάδα.
Εντυπωσιακό είναι πως στη χώρα μας 1 στις 2 εγκυμονούσες, που εργάζεται στα δημόσια σχολεία, λαμβάνει μεγαλύτερες άδειες εξαιτίας προβλημάτων και επιπλοκών, τη στιγμή που στον υπόλοιπο κόσμο το ποσοστό δεν ξεπερνά το 15%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα το Εθνος, από τις συνολικά 5.542 κυήσεις που καταγράφηκαν το 2012-13, οι 2.662 (ποσοστό 48%) χαρακτηρίστηκαν επαπειλούμενες κυήσεις. Το ποσοστό αυτό, μάλιστα, για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση φτάνει το 56%, ενώ για τη Δευτεροβάθμια το 35%. Σε ορισμένες περιοχές τα ποσοστά που καταγράφονται είναι ακόμη πιο αυξημένα, όπως για παράδειγμα στην Α' Αθήνας Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Οι περιοχές πρωταθλήτριες στις επαπειλούμενες κυήσεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
  • Α΄Αθήνας 180
  • Αν. Αττική 205
  • Αχαΐα 249
  • Τρίκαλα 42


Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: