Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

ΑΡΤΑ:Δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή για τον δάσκαλο του 8ου Δημ.Σχολείου (video)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα δικαστήρια της Αρτας η εξ αναβολής δίκη του δασκάλου που φέρεται να είχε βάλει συμμαθητές ενός 8χρονου μαθητή του να τον χαστουκίσουν
προκειμένου να τον επαναφέρουν στην τάξη καθώς ο μικρός ήταν άτακτος.Το περιστατικό είχε αναστατώσει την μικρή κοινωνία της Αρτας και όχι μόνο.Ο δάσκαλος τέθηκε σε προσωρινή αργία απο το Υπουργείο Παιδείας και σήμερα κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Το δικαστήριο καταδίκασε τον εκπαιδευτικό για όλα τα αδικήματα (παράνομη κατακράτηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και εξύβριση), και επέβαλλε σε αυτόν ,συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή .Να σημειωθεί ότι αίθουσα του δικαστηρίου ήταν γεμάτη απο κόσμο.
Κατατέθηκαν μαρτυρίες που έκαναν λόγο για παρότρυνση απο πλευράς του δασκάλου στα παιδιά να συγκρατήσουν το συμμαθητής τους για να μη βγεί εκτός αίθουσας.Η μητέρα του 8χρονου στην κατάθεσή της αναφέρθηκε στα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει μετά το περιστατικό το παιδί της.Να σημειωθεί ότι ,όπως προέκυψε απο την κατάθεση μητέρας ενός απο τα παιδιά που είχαν εντολή απο τον δάσκαλο να χαστουκίσουν τον συμμαθητή τους , πως ο εκπαιδευτικός έλεγε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια του συμβάντος "και λίγες έφαγες"
Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως δεν διαδραματίστηκε κανένα περιστατικό και πως ότι παρουσιάστηκε ,έγινε μέσα στα πλαίσια ενός τσακωμού μεταξύ των παιδιών.Αυτό που προκάλεσε την μεγαλύτερη εντύπωση ,ήταν η κατάθεση του υποδιευθυντή του σχολείου ,ο οποίος είπε πως δεν ενημερώθηκε καν την ίδια ημέρα για το περιστατικό και την επόμενη ημέρα δεν το θεώρησε σοβαρό ώστε να ασχοληθεί με αυτό.
Οι συνήγοροι του εκπαιδευτικού εκδήλωσαν την πρόθεση να ασκήσουν έφεση Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δηλώσεις
-του δικηγόρου της οικογένειας του 8χρονου μαθητή , κ.Φίλιππου Γιώτη
-του προέδρου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αρτας, κ.Σωτήρη Γούσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: