Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014

«Πνίγουν» στο άγχος τους μαθητές

Τρέχουν να προλάβουν, να ολοκληρώσουν την ύλη για τις εξετάσεις

Σε έναν απίστευτο αγώνα δρόμου επιδίδονται οι καθηγητές της Α' Λυκείου για να προλάβουν να ολοκληρώσουν την εξεταστέα ύλη, με αποτέλεσμα να βρίσκονται υπό ασφυκτική πίεση οι μαθητές, ενόψει των προαγωγικών εξετάσεων.

Με το νέο σύστημα, τα θέματα αυτών θα προκύψουν κατά το ήμισυ από την Τράπεζα Θεμάτων, η οποία καλύπτει το σύνολο της εξεταστέας ύλης. Αν αναλογιστεί κανείς, όμως, ότι αυτή ανακοινώθηκε μόλις πριν από μία εβδομάδα, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι καθηγητές και μαθητές «τρέχουν» για να καλύψουν όλη την ύλη.
Εως και την περασμένη χρονιά, ουσιαστικά ήταν στο χέρι του κάθε καθηγητή η ολοκλήρωση της διδακτέας ύλης, όπως σημειώνει το «Εθνος», αλλά πλέον με την Τράπεζα Θεμάτων πρέπει να διδαχθούν ακόμη και κεφάλαια που συνήθως παραλείπονταν.
Το άγχος των μαθητών γίνεται ακόμη χειρότερο, αν υπολογιστεί πως από φέτος συνυπολογίζεται στο γενικό βαθμό πρόσβασης για τις πανελλαδικές εξετάσεις, ο βαθμός των τριών τάξεων του Λυκείου.
Φωτογραφία: Eurokinissi
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: