Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Σάββατο, 1 Μαρτίου 2014

Σ. Κεδίκογλου: «Θα γίνει η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών»

Αύξηση των εισακτέων σε θετικές σχολές
Την πεποίθηση ότι οι εκπαιδευτικοί θα αξιολογούνται πλέον κατά πώς προβλέπει η νομοθεσία εκφράζει ο Υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου

Συνέντευξη  στο «Βήμα της Κυριακής» παραχώρησε  ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου αναγγέλλοντας ότι το 2014 θα είναι χρονιά αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.
«Φτάσαμε στο σημείο να υπάρχουν πρόσωπα σε ανώτατες βαθμίδες της εκπαίδευσης που δεν είχαν αξιολογηθεί ποτέ» αναφέρει ο κ. Κεδίκογλου ενώ προσθέτει: «Είναι αδιανόητο κάποιος που αξιολογεί τα παιδιά να μην έχει αξιολογηθεί ποτέ ο ίδιος»
Σύμφωνα με τον υφυπουργό στη διαδικασία της αξιολόγησης ο ιεραρχικά ανώτερος θα αξιολογεί και αν κάποιος υστερεί θα εντάσσεται σε πρόγραμμα επιμόρφωσης  και θα επαναξιολογείται τον επόμενο χρόνο.
Θα αυξηθούν οι εισακτέοι στις θετικές σχολές
«Οι φοιτητές που θα εισαχθούν σε σχολές θετικών και πολυτεχνικών σπουδών θα παρουσιάσουν μικρή αύξηση» δηλώνει ο κ. Κεδίκογλου τονίζοντας πως μέχρι τις 15 Μαρτίου θα έχει ανακοινωθεί ο αριθμός των φετινών εισακτέων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά. «Συνολικά ο αριθμός των εισακτέων θα αγγίξει όπως και πέρυσι τις 70.000» καταλήγει ο υφυπουργός.
Πηγή: matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: