Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014

Τέλος στην προστασία των εκπαιδευτικών ιδιωτικών σχολειών -Ελεύθερες οι απολύσεις

Tέλος στις ειδικές ρυθμίσες που προστάτευαν τους εκπαιδευτικούς στα ιδιωτικά σχολεία από τις απολύσεις, βάζει το πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντως σήμερα στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται ότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί αξομοιώνονται ως προς το θέμα των απολύσεων με τους υπόλοιπους ιδιωτικούς υπαλλήλους, καθώς παύουν οι ειδικές προστατευτικές διατάξεις.
Μέχρι σήμερα, για να απολυθεί ένας εκπαιδευτικός από ιδιωτικό σχολείο, έπρεπε να έχει προηγηθεί έκδοση πράξης του επιθεωρητή, ο οποίος ελέγχει τη νομιμότητα της καταγγελίας της σχετικής σύμβασης εργασίας και την ενδεχόμενη καταχρηστική άσκηση του δικαιώματος. Η διάταξη αυτή με το πολυνομοσχέδιο ακυρώνεται, όπως και άρθρα άλλου νόμου, που επίσης έθεταν όρους για τις απολύσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: