Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014

«Έφυγε» ο Κωστής Παπαγιώργης

Φτωχότερα τα ελληνικά γράμματα
Έφυγε απόψε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών, ο Κωστής Παπαγιώργης κορυφαίος συγγραφέας, δοκιμιογράφος και μεταφραστής. Είχε γράψει περισσότερα από 20 βιβλία.

Ο Κωστής Παπαγιώργης αρθρογραφούσε ανελλιπώς στο Matrix24 και η απώλειά του είναι πλήγμα για όλους μας.
 Ποιος ήταν
Ο Κωστής Παπαγιώργης γεννήθηκε το 1947 στο Nεοχώρι Yπάτης, όπου εργαζόταν ως δάσκαλος ο πατέρας του. Στη συνέχεια έζησε στην Παραλία της Kύμης (1951-1960) και μετά στο Xαλάνδρι ενώ τα τελευταία χρόνια ζούσε στα Εξάρχεια.
Το 1966 μετέβη στη Θεσσαλονίκη για σπουδές νομικής και παρέμεινε εκεί για ένα χρόνο. Εγκατέλειψε τη σχολή λόγω της Χούντας. Αργότερα εγκαταστάθηκε στο Παρίσι όπου έμεινε για επτά χρόνια παρακολουθώντας μαθήματα φιλοσοφίας στο Βενσέν. Δεν ολοκλήρωσε ούτε τις σπουδές της νομικής, ούτε αυτές της φιλοσοφίας.
Μετά το 1975 επιστρέφει οριστικά στην Αθήνα και επιδίδεται στη μετάφραση φιλοσοφικών έργων,  τη συγγραφή δοκιμίων -που εκδόθηκαν στον Καστανιώτη- αλλά και βιβλίων. Είχε εκδώσει το θεωρητικό περιοδικό «Χώρα». Συνεργάστηκε επίσης με εφημερίδες και περιοδικά διατηρώντας, κατά καιρούς στήλες στην εφημερίδα «Επενδυτής», στο περιοδικό «Αθηνόραμα», και στην εφημερίδα «Lifo».
Το 2002 τιμήθηκε με το κρατικό λογοτεχνικό βραβείο μαρτυρίας – χρονικού για τον «Κανέλλο Δεληγιάννη».
Ήταν παντρεμένος με τη Ράνια Σταθοπούλου.
Πηγή: matrix24.gr 

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: