Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014

Γκιουλέκας: Θα νομοθετήσουμε για τα παιδιά των πολυτέκνων στα ΑΕΙ

Σύντομα οι εκπαιδευτικοί θα γνωρίζουν πώς θα γίνουν οι μετακινήσεις, σύμφωνα με τον υφυπουργό Παιδείας Νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ να κρίνει
αντισυνταγματικά τα προνόμια που παρέχει η πολιτεία στα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Γκιουλέκας.
Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM το πρωί της Τετάρτης ο κ. Γκιουλέκας είπε ότι αυτό που προέβλεπαν οι νόμοι του 2010 και του 2011 και που το ΣτΕ ήλθε πλέον με την απόφασή του να ανατρέψει, «εμείς πρόκειται -σαφώς με έναν νόμιμο απολύτως τρόπο- να νομοθετήσουμε».
Όπως είπε, βασική πολιτική βούληση του υπουργείο, που -όπως τόνισε- είναι να βοηθήσει αυτές τις κατηγορίες των συνανθρώπων μας, «είναι να υλοποιηθεί με έναν νομοθετικό τρόπο τον οποίο πρόκειται να παρουσιάσουμε στη Βουλή».
Ερωτηθείς σχετικά με τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών, ο κ. Γκιουλέκας ανέφερε ότι πολύ σύντομα θα παρουσιαστεί όλο το πλαίσιο των μετακινήσεων, «για να γνωρίζουν γρήγορα οι εκπαιδευτικοί πώς πρόκειται να γίνει αυτό». 
Πηγή: Pprotothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: