Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014

MIT: Εξι Ελληνες στη λίστα με τις δέκα πιο διάσημες προσωπικότητες των τελευταίων 6.000 ετών!

ΠΡΩΤΟΣ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
Ο Αριστοτέλης είναι το πιο διάσημο πρόσωπο των τελευταίων 6.000 ετών, σύμφωνα με λίστα που παρουσίθασε το Tεχνολογικό Iνστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), ξεπερνώντας ακόμη και τον Ιησού Χριστό.

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο Πλάτωνας ενώ στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται επίσης ο Σωκράτης, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Ομηρος και ο Πυθαγόρας.
Η λίστα έχει ως εξής:
1. Αριστοτέλης
2. Πλάτων
3. Ιησούς Χριστός
4. Σωκράτης
5. Μέγας Αλέξανδρος
6. Λεονάρντο Ντα Βίντσι
7. Κομφούκιος
8. Ιούλιος Καίσαρ
9. Όμηρος
10. Πυθαγόρας
Για τη δημιουργία της λίστας, το ΜΙΤ εργάστηκε σε ένα πρόγραμμα το οποίο ονόμασε «Πάνθεον» και στο οποίο έπρεπε να επιλεγούν οι πιο διάσημοι άνθρωποι από το 4.000 π.Χ μέχρι το 2010, μελετώντας γεγονότα και δεδομένα καταγρεγραμμένα στην Ιστορία.
Η λίστα καταρτίστηκε αξιολογώντας την πολιτιστική επιρροή του κάθε ιστορικού προσώπου, λαμβάνοντας υπόψιν και τα γεογραφικά όρια στα οποία δραστηριοποιήθηκε.
Το «Πάνθεον» περιλαμβάνει και άλλες επί μέρους λίστες, όπως για διάσημους πολιτικούς, τους πιο διάσημους ποδοσφαιριστές κλπ.
Συνολικά, στις λίστες του περιλαμβάνονται 135 Έλληνες από διάφορους χώρους, όπως η πολιτική, ο αθλητισμός και οι τέχνες, ανυψώνοντας αν μη τι άλλο το εθνικό φρόνημα στους δύσκολους καιρούς που περνά η χώρα... 
Πηγή:ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: