Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014

Στα θρανία από σήμερα οι μαθητές 500 σχολείων

Η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει στάσεις εργασίας 8-11 - Ο υφυπουργός Παιδείας τονίζει ότι θα υπάρξει πειθαρχικός έλεγχος στους
εκπαιδευτικούς που δεν θα παραστούν στις θέσεις τους μετά το τέλος της στάσης Από σήμερα, Τετάρτη του Πάσχα, ξεκίνησαν τα μαθήματα μετά τις πασχαλινές διακοπές για τους μαθητές πεντακοσίων σχολείων σε όλη τη χώρα. Η απόφαση πάρθηκε από το υπουργείο Παιδείας και αφορά στα σχολεία εκείνα που έμειναν κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα λόγω των καταλήψεων.

Την ίδια ώρα, η ΟΛΜΕ που αντιτίθεται στο μέτρο αυτό, έχει εξαγγείλει στάσεις εργασίας από τις 8 έως τις 11 το πρωί, ώστε να το «ακυρώσει στην πράξη».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου, επανέλαβε στο Mega ότι θα κινηθεί πειθαρχικός έλεγχος, αν οι εκπαιδευτικοί δεν παραστούν στα σχολεία μετά τη λήξη της στάσης εργασίας.

Παράλληλα επιτέθηκε εκ νέου στην ΟΛΜΕ διερωτώμενος: ««Είναι στάση αυτή; Δεν είναι απαράδεκτη αυτή η κατάσταση από πλευράς ΟΛΜΕ;», ενώ υπογράμμισε ότι όσα γίνονται στα σχολεία δείχνει το χειρότερο πρόσωπο του συνδικαλισμού.

Ο κ. Κεδίκογλου διευκρίνισε και πάλι ότι σε όσα σχολεία οι καταλήψεις διήρκησαν περισσότερες από τρεις ημέρες, θα υπάρξει παράταση της σχολικής χρονιάς σε όλες τις τάξεις εκτός της Γ' Λυκείου.

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: